
Bakan Kılıç, gençlere, " Türkiye'nin her tarafını sevgiyle sarıp sarmalamamız lazım. Bizim gibi düşünmeyenleri de kucaklamamız lazım. Anadolu gençliğini mayalayacak olan sizlersiniz." dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Trabzon ziyaretinde Olimpik Sporcu Merkezi ve Düzköy Doğa Kampı'nda gençlerle bir araya geldi.
Bakan Suat Kılıç, minik sporcularla buluştuğu Olimpik Sporcu Merkezi ziyaretinin ardından Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu'na yüzme antrenörleri ile bir süre görüştü. Bakan Kılıç antrenörlere, "Buradan şampiyonlar bekliyoruz." dedi.
Trabzon programına 'Düzköy 7. Dönem Doğa Kampı'nda gençlerle buluşarak devam eden Bakan Kılıç, kamptaki odalar, yemekhane ve spor alanlarında incelemelerde bulunduktan sonra spor salonunda gençlerin hazırladığı geceye katıldı. Kamp öğrencilerinin seslendirdikleri şarkıları dinledi.
Bakan Kılıç, gençlere kamplarda aldıkları mayayı ömür boyu kaybetmemeleri tavsiyesinde bulunarak, şunları kaydetti:
"Anadolu'nun her bir köşesine milletimizin mayasını taşıyacak olan sizlersiniz. O nedenle bu kamplardan ve yürüttüğümüz diğer projelerden aldığınız mayayı ömür boyu saklamaya gayret edin. Biz diyoruz ya; biz tek atan tek devletiz, tek bayrak tek milletiz, işte bu mayanın bütün Anadolu'yu bu şuurla sarması lazım. İçimizde Türk olanın yanı sıra Kürt olan, Arap olan olabilir. Arnavut, Gürcü, Boşnak olan olabilir. Bu farklılığı biz tercih etmedik. Bizi Yaradan, kimimizi Türk bir anneden, kimimizi de Kürt bir anneden dünyaya getirdi. Bu tercih bizim tercihimiz değil."
Gençlerin geceden sazla, sözle Pir Sultan Abdal'a, Aşık Veysel'e selam gönderdiklerine dikkati çeken Bakan Kılıç, "Sünni olanımız olabilir, Alevi olanınız olabilir. Ne Sünni bir anneden dünyaya gelmek tercihi bize soruldu ne de Alevi bir ailede dünyaya gelme tercihi bize soruldu. Biz Türk'üyle Kürt'üyle Sünni'siyle Alevi'siyle etle tırnak gibi bir olmuşuz, kardeş olmuşuz. Bu araya hiç kimsenin girmesine, aramıza hiç kimsenin fitne fesat tohumu ekmesine fırsat vermeyiz, veremeyiz, vermemeliyiz. Türkiye'nin her tarafını sevgiyle sarıp sarmalamamız lazım. Bizim gibi düşünmeyenleri de kucaklamamız lazım. Hayata bizim gibi bakmayanlara da elimizi uzatmamız lazım. Bizim, farklı inançları ve felsefi yaklaşımları olanlara, dünyaya bizim baktığımız pencerenin dışında bir pencereden bakanlara da yüreğimizi açmamız lazım." dedi.
Bakan Kılıç, Trabzon ziyaretinin ikinci gününde Of ilçesinde Kavakpınar köyüne gelerek, dedesinin ve babaannesinin mezarlarını ziyaret etti. Bakan Kılıç, mezar ziyaretinin ardından köy meydanında hemşerileri ile bir araya geldi.
Kendisinin de Oflu olduğunu belirten Bakan Kılıç, Of'taki sorunlarının çözümü için Oflu olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile el ele vererek çalıştıklarını söyledi.
Bakan Kılıç, Of'a bir kapalı yüzme havuzu ve gençlik merkezi kazandırmak istediklerini kaydederek, "Of Stadyumu da Of'a yakışmıyor, yenisinin yapılması lazım. O yönde de gayretimiz var, bir arsa temin edilmesini bekliyoruz. Bu arsa temin edilirse yeni stadın inşaatına bismillah deyip hemen başlayacağız. Ondan sonra arzumuz mevcut stadyumun arsasını 150-200 yataklı bir devlet hastanesi yapılması için Sağlık Bakanlığı'na devretmektir." dedi.
Bakan Kılıç, Of'taki eski devlet hastanesinin yerinde de belki ayrıca bir spor tesisi yapmayı düşünebileceklerini söyleyerek, "Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye'nin her tarafında binlerce eser inşa ediyor hem biz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye'nin her tarafında bini aşkın projenin inşaatını gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.
AK Parti Of İlçe Teşkilatı'nı da ziyaret eden Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Orta Doğu'daki son gelişmelere işaret ederek, "Bölgemizde çok kritik gelişmeler yaşanıyor. Ben bugün Oflulardan Of'un ihtiyaçlarından ziyade Suriye ve Mısır konusunda dualar işittim. Zaten Of'un hocaları, Kur'an kursları, hafızları meşhur. Demek ki Ofluların duasına bütün dünyanın, insanlığın ihtiyacı var. Mısır'da zulme uğrayan kardeşlerimiz için duaya devam, Suriye'de kimyasal silahlarla kitleler halinde öldürülen kardeşlerimiz için duaya devam." diye konuştu. Konuşmasının ardından Bakan Kılıç'a, partililerce Kâbe'nin maketi armağan edildi.
Son Dakika › Güncel › Bakan Kılıç: Anadolu Gençliğini Mayalayacak Olan Sizlersiniz - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.