Bakan Şahin, Tasarımcı ve Modacılarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Bakan Şahin, Tasarımcı ve Modacılarla Bir Araya Geldi

Bakan Şahin, Tasarımcı ve Modacılarla Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Anadolu'da kadınların ürettiği el emeği ürünlerin daha fazla değer bulması için ünlü tasarımcılarla işbirliği yapılmasının önemli olduğunu bildirdi.

08.05.2013 14:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Anadolu'da kadınların ürettiği el emeği ürünlerin daha fazla değer bulması için ünlü tasarımcılarla işbirliği yapılmasının önemli olduğunu bildirdi.

Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Vodafone Türkiye'nin düzenlediği "Önce Kadın-81 İl Kadın El Emeği Sergisi"nin açılışından önce, Siren Ertan, Günseli Kato, Atıl Kutoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda tasarımcı ve modacıyla, çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Türkiye'nin önemli tasarımcı ve modacılarıyla buluşmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Şahin, bugün açılacak sergide, 81 ilden kadınların yaptıkları el emeği ürünlerin yer alacağını söyledi.

Bakan Şahin, "Bu büyük hazinenin daha fazla katma değer üretmesi için, el emeği ürünlere iyi bir tasarımcı gözüyle bakılması ve marka değerinin çoğaltılması gerekiyor. Bu da işi bilen, bu konuda dünyayı tanıyan sizlerle mümkün olacaktır. Bu ülkenin zenginliğini ve hazinesini yarınlara taşıyacak şekilde koordine etmemiz gerekiyor" dedi.

Büyük bir tarihin mirasçısı olarak Anadolu'da önemli hazinenin bulunduğunu vurgulayan Şahin, el emeği ürünlerde " Ağrı Dağı'nın haşmetinden, Antalya'nın sıcaklığına" kadar tüm unsurları görmenin mümkün olduğunu dile getirdi.

-"Anadolu'daki kadınların sizlere çok ihtiyacı var"-

Şahin, kalkınmanın özünde insanın yer aldığını anlatarak, "Anadolu'daki insanımızın ürettiği bu emeğini değişen ve gelişen dünya düzenine göre katma değer üreten yeni bir forma dönüştürmemiz gerekiyor. O nedenle sizlere çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

Tasarımcı ve modacıların vereceğiniz bilgiler doğrultusunda bir yol haritası, bir eylem planı çizmek istediklerini aktaran Şahin, "Artık yerel unsurlar yükselen bir değer haline dönüşmüş durumda. Yurt dışında bunu çok net görüyorsunuz. Bu bakımdan çok köklü bir altyapımız var. Bunu görünebilir, sürdürülebilir kılmak ve kalkınmanın parçası haline dönüştürmek durumundayız. Anadolu'daki kadınların sizlere çok ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Anadolu'daki kadınlara bu desteğin verilmemesi durumunda bazı şeylerin

"yarım kalacağına" dikkati çeken Şahin, bu nedenle söz konusu çalışmaya önem verdiklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı sürdü.

Öte yandan, toplantıdan önce Bakan Şahin, modacı Dilek Hanif'i de kabul etti. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Şahin, Tasarımcı ve Modacılarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement