Bakan Şimşek'ten Batmanlı Öğrencilere Hediye - Son Dakika
Güncel

Bakan Şimşek'ten Batmanlı Öğrencilere Hediye

Bakan Şimşek\'ten Batmanlı Öğrencilere Hediye

Zambak Yayın Grubu, Batman'da ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamak için Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla bağış yaptı.

15.04.2013 09:56  Güncelleme: 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zambak Yayın Grubu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Batman'da ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamak amacıyla 'Kimse Yok mu Derneği' aracılığıyla 698 bin 723 TL bağış yaptı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla düzenlenen törende ihtiyaç sahibi öğrencilere hediyeler dağıtıldı.

Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan ve Kimse Yok mu derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin Çetiner ve diğer yetkiler katıldı. Bakan Mehmet Şimşek, eğitime büyük önem verdiklerini, bütçenin 5'te 1'ini bu alana ayırdıklarını belirterek şöyle dedi:

"Eğitim gibi önemli bir konunun toplumun her kesimine yayılabilmesi sivil toplum kuruluşları ve bu tür kuruluşların desteği ile mümkündür. Batman'da eğitimin gelişmesi için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Batman'da okul ve derslik sayısını 2'ye, öğrenmen sayısını 3'e katladık. İyi eğitim ve fırsat eşitliği için bu yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Küresel rekabette eğitime 1 liralık katkının gelecek 40-50 yıl için çok önemli olduğunu biliyoruz. Zambak yayınlarının yapmış olduğu yardımı çok anlamlı buluyoruz."

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, eşi Esra Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan eşi S. Hümeyra Arslan'ın katılımlarıyla 400'e yakın öğrenciye hediye dağıtımı yapıldı.

Kurumsal Sosyal sorumluluk faaliyetleri uluslararası alanda iş ahlakının gereği olarak tanımlayan Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan; 3 yıldan bu yana Zambak Çocuk Tiyatrosu ile yılda 200 bine yakın öğrenciye ücretsiz hizmet götürdüklerini; 81 ilde eğitime öğrencilerimize hizmet götürdüklerini söyledi. Ceylan; şöyle konuştu:

"Batman'da ihtiyaç sahibi öğrencilerimize verilmek üzere Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla bağışta bulunuyoruz. Eğitim, kalkınmanın temelidir. Türkiye'nin kalkınmasının da iyi bir eğitimle olacağına inanıyor ve özellikle ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz başta olmak üzere eğitime destek vermeye çalışıyoruz. Yardımlaşmak kültürümüzün en temel parçasıdır. Kültürümüzün yaygınlaşmasını, yaşatılmasını kardeşlik ve dostlukların pekişmesinde önemli bir adım olarak görüyoruz. Türkiye'nin uluslararası alanda geldiği ve geleceği başarı alanlarının artması geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verilecek iyi bir eğitimle mümkündür. Destek verildiğinde başarılı olacak öğrencilerimize katkı yapmayı çok önemsiyoruz. Öğrencilerimiz için 698 bin 723 liralık bağış çekini, Kimse Yok mu Derneği yetkililerine teslim ediyoruz."

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin Çetiner, gönüllü öğretmenlerin verdiği derslerle adayların 33 ilde açtıkları okuma salonlarında lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanabildiğini yeni okuma salonlarının açılması için çalışma yaptıklarını anlattı.

DHA(İD) - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Şimşek'ten Batmanlı Öğrencilere Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement