Bakanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç.(3) "(Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların ardından mali piyasalar) "Hamdolsun ki hiçbir olumsuzluk görünmüyor" "Halen Türkiye'de bulunan para miktarı, halen yatırımcıların getirmek istedikleri konularda...

10.06.2013 23:06

- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç: (3)

" (Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların ardından mali piyasalar) "Hamdolsun ki hiçbir

olumsuzluk görünmüyor"

"Halen Türkiye'de bulunan para miktarı, halen yatırımcıların getirmek istedikleri konularda dışarıda bazı çevreler Türkiye'nin mali bakımdan zora düşmesini isteseler de muvaffak olamadılar. Finansmanımız da finansman boyutu da mali makro ekonomik göstergelerde de hamdolsun hiçbir gerileme söz konusu değil. Bu da Türkiye'nin sağlam ayaklar üzerinde durduğunu gösteriyor"

Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında, soruları yanıtladı.

"Piyasalardaki olumsuz gelişmelerin daha da yayılmasını önlemek için uzun vadede bazı tedbirler almayı düşünüyor musunuz" sorusu üzerine Arınç, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların mali boyutuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Bakanlar Kurulu'na bilgi verdiklerini aktardı.

"Hamdolsun ki hiçbir olumsuzluk görünmüyor" diyen Arınç, şöyle konuştu:

"Yani rakam rakam hem yabancıların Türkiye'ye getirdikleri para konusunda hem borsadaki alım satımlar konusunda hem borsa endeksi konusunda, belki dış dalgalanmalara bakarak, yüzde 3'lük, yüzde 5'lik, ilk günlerde belki yüzde 10'luk bir borsa endeksinin düşüşünden bahsedilebilir."

Bülent Arınç, şunları kaydetti:

"Ama değerli arkadaşlar, biz bu borsayı, 2003'te 11 binden aldık, 91 bine çıkardık. 91 bin endeksini gördüğü zaman hiçbir muhabir arkadaşım, hiçbir siyasetçi 'ne kadar başarılısınız, 91 bine çıkardınız' diye sormamıştı. Ama şimdi 91 binden 90'a düşdüğü zaman 'eyvah borsada düşüş var' diyenlerin dikkatini çekmek için söylüyorum. Her zaman borsada inişler, çıkışlar olabilir. Her zaman bunların farklı sebepleri olabilir. Bu olaylara bağlı olarak da kısmen 'bir düşme hayır yoktur' dersek bu da yanlış olur. Ama ne kadarlık bir düşmeden bahsediyoruz. Toplam endeks içerisinde yüzde 3'ü bile geçmiyor. Bu da dikkate alınacak bir konu değil.

Halen Türkiye'de bulunan para miktarı, halen yatırımcıların getirmek istedikleri konularda dışarıda bazı çevreler Türkiye'nin mali bakımdan zora düşmesini isteseler de muvaffak olamadılar. Finansmanımız da finansman boyutu da mali makro ekonomik göstergelerde de hamdolsun hiçbir gerileme söz konusu değil. Bu da Türkiye'nin sağlam ayaklar üzerinde durduğunu gösteriyor."

"Ethem Sarısülük ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın, Bakanlar Kurulu'nda bir sunum yapıp yapmadığı ve bir soruşturma açılmasının planlanıp planlanmadığı" yönündeki soruyu ise Arınç, Sarusülük'ün tedavisinin devam ettiğini, sağlık durumunun ciddi olduğunu ve bu konuyla ilgili  soruşturmanın da devam ettiğini söyledi.

-"Beşiktaş Çarşı Grubu bu gösterilerden tamamen çekilmektedir"-

Çarşı Taraftar Grubu Sözcüsü Bülent Ergenç'in Gezi Parkı'nda bıçaklandığı hatırlatılarak, taburcu olurken söylediği "Taksim Gezi Parkı'nda alkol satışı yasaklansın" sözlerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Arınç, Ergenç'in Çarşı Grubu'nun kurucularından, Beşiktaş Kulübü tarafından varlığı bilinen ve takdir edilen bir kişi olduğunu belirti. Ergenç'in orada, "Burada bu saatten sonra içki içilmesin" dedikten sonra maalesef bıçaklandığını bildiren Arınç, söz konusu kişinin taburcu olduğunu ifade etti.

"Arkadaşımızın taburcu olurken söyledikleri Türkiye'ye bir ibret olmalıdır" değerlendirmesinde bulunan Arınç, şöyle konuştu:

"Bu Gezi Parkı'nda, bu Taksim'de yaşananların asıl kimler tarafından provoke edildiğini, asıl kimlerin hangi kötü amaçlara uymak için bir şekilde iyi insanları kullandığını göstermektedir. Bu arkadaşımızın duyarlılığına teşekkür ediyorum ama aslında ben de bir Beşiktaşlı olarak bana ulaşan haberlerden, imkan bulursam kendileriyle de görüşeceğim, Beşiktaş Çarşı Grubu bu gösterilerden tamamen çekilmektedir. Şüphesiz Galatasaray, Fenerbahçe taraftarlarının da işin geldiği bu boyutu gördükten sonra onların da 'biz de bu işte yokuz' diyeceklerini veya dediklerini, ben duymamış olabilirim, tahmin ediyorum. Ben taraftar gruplarının Türkiye'yi çok sevdiklerini, kendi kulüpleri kadar, Türkiye'de bir olumsuzluk istemediklerini tahmin ediyorum ve buna inanıyorum. Dolayısıyla arkadaşımıza 'geçmiş olsun' diyorum ama insanların gerçek yüzlerini görmek bakımından da bu olayın fevkalade önemli olduğunu ve bunu yapanları kınadığımı ifade etmek istiyorum."

-"Bu nasıl bir siyasetçidir, bunlar nasıl milletvekili olmuşlar?"-

Bir gazetecinin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun bir sosyal paylaşım sitesinden Gezi Parkı'ndaki eylemcilere yönelik, "Aranızda olmak isterdim" yönünde bir ileti paylaştığını ileri sürerek, "Acaba Bakanlar Kurulu'nda bu mesaj gündeme geldi mi ve sizin bu konudaki değerlendirmeniz nedir" sorusu üzerine Arınç, bunun Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek bir konu olmadığını vurguladı. Arınç, şunları söyledi:

"Sayın Vali mülki amirdir, İstanbul'un yönetiminden, güvenliğinden, huzur ve asayişinden sorumludur. Bugüne kadar da görevini yapmıştır ancak bu görevlerin ifası sırasında Emniyet Müdürümüzün, emniyet güçlerimizin belki de Valinin eğer bir ihmali söz konusu ise bu mülkiye müfettişlerimiz tarafından da incelenmektedir. Sayın Valinin bugüne kadar yaptığı görev itibarıyla her şeyiyle başarılı olduğuna inanıyorum. Ama her olayı ayrı değerlendirmek gerekir. Önce bu tweetleri iyi niyetli atan mülki amirleri sorgulamak yerine mesela bir CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün komiserimiz Mustafa, Adana'da şehit edildiğinde 'Reyhanlı'nın intikamı alındı' şeklindeki tweetini sorgulamak lazım. Bu milletvekili CHP'nin milletvekilidir ve bundan önceki tweetlerinde, sözlerinde, konuşmalarında da halkı tahrik eden, olaylara yön veren, daha çok kan akıtılmasını isteyen ve bundan memnun olan bir karakter içerisindedir. Mesela tweetlere baktığımız kadar yine bir CHP Milletvekili Levent Gök'ün milletimizin evlatları olan polislere karşı ne kadar ağır sözlerle hakaret ettiğini, annelerine küfredecek kadar alçaldığını görmemiz lazım. Yine, bir İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in Sayın Başbakanımıza hakaret eden 3-5 adamın ileride kendilerine göre slogan atmalarını görüp, Başbakana ağız dolusu hakaretler edenlere para ikramında bulunduğunu ön plana çıkarmamız lazım. Bu nasıl bir siyasetçidir, bunlar nasıl milletvekili olmuşlar, bunlar ne kadar büyük bir kötülüğü milletimize yapmaktadırlar. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu yapılanlardan haberi yok mudur? 'Yapmayın' diyecek kadar gücü kendisinde bulumamakta mıdır? Söylenecek çok şey var. Bütün bunlar belki video belki fotoğraflarıyla zaman içinde halkımızın bilgisine sunulacak ve yargı sürecinde de bu kanunsuzlukları yapanların aleyhinde bir delil olarak elbette kullanılacaktır."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement