"Bakanlık Kriz Fırsatçılığı Yapıyor" - Son Dakika
Güncel

"Bakanlık Kriz Fırsatçılığı Yapıyor"

"Bakanlık Kriz Fırsatçılığı Yapıyor"

Milli Eğitim Bakanlığı'na, Eğitim -Sen Genel Başkanı'ndan Şok Suçlama.

16.09.2010 18:20

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın KPSS skandalını ücretli öğretmenlik istihdamı ile fırsata çevirmeye çalışıyor" dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim-Sen) Başkanı Zübeyde Kılıç, yaptığı yazılı açıklama ile ücretli öğretmenlik konusuna ilişkin görüşlerini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2010-2011 eğitim-öğretim yılında okullarda ücretli olarak görevlendirilecek okul öncesi öğretmenlere yönelik yaptığı açıklama üzerine Kılıç, "İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda daha önce "ücretli öğretmenlik' uygulamasını hayata geçirmek için oluşturulan öğretmen sayısının yetersiz olması halinde öğretmenlere 30 saate kadar ek ders görevi verilebileceği hükmü yer almaktadır. Öğretmen atamalarının ertelenmesi üzerine bakanlık bu durumu fırsata çevirerek kadrolu öğretmen ataması yapmak yerine çocuk gelişimi alanında kız meslek lisesi, lisans ve ön lisans mezunları ile ataması yapılmayan sınıf öğretmenlerinin 60 saatlik seminer eğitimi ile okul öncesi eğitim alanında ücretli öğretmen olarak istihdam edilebileceğini İl milli eğitim müdürlerine bildirmiştir" dedi.

-BAKANLIK ÖĞRETMEN AÇIĞINI "ÜCRETLİ ÖĞRETMEN' UYGULAMASI İLE AŞMAK İSTİYOR-

"Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitimde öğretmen istihdamı ile kriz fırsatçılığı yapmaktadır" diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Binlerce okul öncesi öğretmen kadrolu olarak atanmayı beklerken öğretmen açıklarını işsiz, güvencesiz, düşük ücretli ve her türlü haktan yoksun olarak çalışacak "ücretli öğretmen' uygulaması ile aşmak istemektedir. Bu uygulama merkezi, yerel ya da okul düzeyinde yaşanan ücretli öğretmenlik uygulamasının Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel yönelimli olduğunu göstermektedir."(ANKA)

(ÖZL/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Bakanlık Kriz Fırsatçılığı Yapıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement