Bakırköy Dünyanın Felsefe Sahnesine Dönüşüyor - Son Dakika
Güncel

Bakırköy Dünyanın Felsefe Sahnesine Dönüşüyor

Bakırköy Dünyanın Felsefe Sahnesine Dönüşüyor

Bakırköy Belediyesi, İstanbul'un tarihi kadar eski olan ilçesini dünyanın yeni Agora'sına, dünyanın felsefe sahnesine dönüştürüyor.

06.12.2013 14:06  Güncelleme: 15:30

Filozoflarla İstanbul'da projesi kapsamında dünyanın en önemli filozofları Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in öncülüğünde Bakırköy'deki konferanslara katılıyor. Bu konferanslarda Bakırköy Belediyesi, Türkiye'nin sosyo-kültürel duyarlılıklarını, yerel yönetim ve kent mimarisi anlayışlarını, çağdaş bir demokrasi vizyonu ve katılımcılık ilkesi çerçevesinde dünya çapında tartışmaya açıyor.

Dünya kültür ve düşünce ufkunun en önemli isimlerinin görüşlerini bizzat kendilerinden dinlerken, Türkiye'nin her yerinden konferanslara katılım gösteren yurttaşlarımız da soruları ve yorumları ile toplantıları bir fikir şölenine dönüştürüyor. Bu fikir şölenlerinde ortaklık, paylaşım, katılım ve çoğulluk içerisinde bizzat icra edilen yepyeni bir kent düşüncesinin filizleri yeşeriyor.

7-8 Aralık'ta Bakırköy Belediyesi Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nde "Eşitlik ve Estetik" konferansında da, dünyanın yaşayan en önemli filozoflarından sayılan Jacques Ranciere ile birlikte insanın en büyük ideallerinden sayılan eşitlik ile demokrasi; ayrıca güzellik, uyum, modern mimari ile yeni kent anlayışını konu edinen estetik sorgulanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakırköy Dünyanın Felsefe Sahnesine Dönüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement