Balıkçılar Sıcaklıkların Düşmesini Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Balıkçılar Sıcaklıkların Düşmesini Bekliyor

Limandan detay görüntü- Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş'tan açıklamaları- Balıkçı tezgahlarından detay görüntü Balıkçılar sıcaklıkların düşmesini bekliyor- Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karakaş: - "Beklenen balık olmadı.

07.09.2015 17:19

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Limandan detay görüntü- Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş'tan açıklamaları- Balıkçı tezgahlarından detay görüntü Balıkçılar sıcaklıkların düşmesini bekliyor- Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karakaş: - "Beklenen balık olmadı. Bu durumu hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine bağlıyorum" Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, denizlerde avlanma sezonun açıldığını ancak hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirterek, "Beklenen balık olmadı. Bu durumu hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine bağlıyorum" dedi.Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havanın sıcak olması nedeniyle Karadeniz'de balığın azaldığını, Akçakoca'da da av sezonunun kötü gittiğini anlattı.Balıkçıların sezon öncesinde yoğun hazırlık yaptığını aktaran Karakaş, şunları söyledi: "Özellikle sezon balığı olan palamudu avlamak için bir yıla yakın süredir hazırlıklarını yapan, gerek tekneleri gerek av donatıları için önemli miktarda harcamada bulunan balıkçılar yasağın kalkmasıyla umutla denize açıldılar ancak beklenenin üstünde balık akışı görülmedi."Sıcaklıkların mevsim normallerine düştüğünde balık fiyatlarının da gerileyeceğini vurgulayan Karakaş, şöyle devam etti: "Beklenen balık olmadı. Bu durumu hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine bağlıyorum. Akçakoca'ya yetecek balık çıkıyor ama bu yeterli değil. Palamudun da az çıkmasından dolayı fiyatları yüksek. İlerleyen zamanlarda balık fiyatlarının ucuzlamasını bekliyoruz." Tezgahlarda, palamudun tanesi 10 ila 12,5 lira, hamsinin kilosu 10, barbunun kilosu 20, mezgitin kilosu 20 liradan alıcı bulurken, çupranın tanesi ise 7 liradan satılıyor.

Balıkçılar Sıcaklıkların Düşmesini Bekliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkçılar Sıcaklıkların Düşmesini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement