(BALIKESİR)- Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Karesi ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde yapımı devam eden Can Dost Doğal Yaşam Alanı'nda incelemelerde bulundu. Özel gereksinimli hayvanlar için oluşturulan sosyalleşme ve oyun alanlarıyla Türkiye'de bir ilki hayata geçirdiklerini belirten Akın, "Can dostlarımız doğayla uyumlu, sağlıklı ve güvenli yeni bir yaşam alanına kavuşuyor" dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokaklardaki patili dostlar için Yeniköy Mahallesi'nde Can Dost Doğal Yaşam Alanı'nı hayata geçirdi. Özel gereksinimli can dostların tedavi ve bakım imkanlarının yanı sıra sosyalleşme ve oyun alanlarının da bulunduğu tesiste çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, ilk etabın ardından ikinci etabın da çalışmalarına başlanan Can Dost Doğal Yaşam Alanı'nda incelemelerde bulundu. Başkan Akın'a ziyareti sırasında; BBB Genel Sekreter Yardımcıları Reyhan Sunci Gülfırat, Mehmet Refik Gündoğan ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Volkan Karateke eşlik etti.
"İlk etaptan hemen sonra ikinci etabın da çalışmalarına başlıyoruz"
Güneş enerjisi sistemiyle kendi enerjisini de üretebilecek yaşam alanında tedavi odalarından sosyal yaşam alanlarına kadar her detayı inceleyen Başkan Akın, "Can dostlarımız bu sıcak yuvada sağlıklı ve güvenli bir yaşam ortamına sahip olacaklar" dedi.
Yaşam alanının her bölümü gezen Başkan Akın, "Burada 75 bin metrekarelik alanda çalışmalarımız var ve neredeyse tamamlanmış vaziyette ilk etabımız. Güneş enerjisiyle üretimimiz var. Buradaki bütün enerji ihtiyacımızı oluşturduğumuz GES santralleri ile sağlıyor, enerjimizi güneşten alıyoruz. Türkiye'de ilk olma özelliği de şuradan kaynaklanıyor. Özel gereksinimli olan can dostlarımızı eğitecek, onları tedavi edecek ve onlar için özel olarak ayrılmış olan alanları da mevcut. Kafemiz mevcut. Ayrıca yine buradaki can dostlarımızın sosyalleşmesi için birbirinden güzel alanlarımız var. Balıkesir'imize yakışır, Türkiye'ye örnek bir projeyi hayata geçirdik. Açılışını da yakın zamanda yapacağız. İlk etaptan hemen sonra ikinci etabın da çalışmalarına başlıyoruz" diye konuştu.
"Alanımızın açılışını tüm hemşehrilerimizle birlikte yapacağız"
Şehirdeki tüm patili dostların sağlıklı, güvenli ve konforlu yaşam alanlarına kavuşması için önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Akın, "Hep şunu söylüyorum: Bir belediye başkanı sadece insanların değil, doğanın ve can dostların da belediye başkanıdır. Biz bu anlayışıyla çalışıyoruz. Hiçbir şekilde, hiçbir canlıyı ayırt etmeden bütün canlılarımıza ortak hizmet ediyoruz. Engelli can dostlarımız da var. Onlar için de böyle güzel bir çalışmayı hayata geçirdikleri için ekip arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Burada yok yok. Can dostlarımız için her şeyi düşündük. Alanımızın açılışını da tüm hemşehrilerimizle birlikte yapacağız" ifadelerini kullandı.
Her detay düşünüldü
Patili canların doğal yaşam ortamına uygun olarak tasarlanan tesiste her detay düşünüldü. Ferah, sağlıklı ve güvenli bir alan oluşturulan can dostlar için Pati Kafe, ameliyathane ve rehabilitasyon alanlarının yanı sıra izolasyon ve müşahede bölümleri de tam donanımlı olarak hizmet verecek. Ayrıca özel gereksinimli can dostların tedavi ve bakımlarının yapılacağı tesiste onlara özel alanlar sosyalleşmelerine ve oyun oynamalarına imkan sağlayacak. Özel gereksinimli can dostların ömür boyu barınabilecekleri güvenli alanlara sahip olacaklar.
Son Dakika › Güncel › Balıkesir'de Özel Gereksinimli Hayvanlar İçin Can Dost Doğal Yaşam Alanı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.