Balkan Festivali'ne Goran Bregoviç'in davet edilmesi protesto edildi - - Son Dakika
Güncel

Balkan Festivali'ne Goran Bregoviç'in davet edilmesi protesto edildi -

İzmir Boşnaklar Derneği, Buca'daki Balkan Festivali'ne Balkanlar'ın tanınmış müzisyeni Goran Bregoviç'in davet edilmesini protesto etti.

12.09.2014 22:35

İzmir Boşnaklar Derneği, Buca'daki Balkan Festivali'ne Balkanlar'ın tanınmış müzisyeni Goran Bregoviç'in davet edilmesini protesto etti.

Bregoviç'in konseri öncesi Şirinyer Parkı'nın önünde toplanan İzmir Boşnaklar Derneği üyeleri, "Goran İzmir'den defol" yazılı pankartlar açtı ve mumlar yaktı.

Dernek Başkanı Hamza Yavuz, yaptığı basın açıklamasında Goran Bregoviç'in Saraybosna doğumlu olmasına rağmen savaş sırasında Belgrad'a kaçtığını savundu.

Boşnak halkı katledilirken Bregoviç'in Sırpların yanında yer aldığını öne süren Yavuz, şunları kaydetti:

"Goran'ın Buca Balkan Festivali'ne davet edilerek konser verecek olması Boşnak, Arnavut ve Balkan kökenli kardeşlerimiz arasına kara leke düşürecektir. Goran'a Buca'nın geleceğinden, yani vergilerimizden para ödenmiş ve kardeşlik anlamına gelen festivale davet edilmiştir. Bizler bu durumu İzmirli Boşnaklara karşı meydan okumak olarak algılamaktayız. "

Açıklamanın ardından düdük çalan ve Goran Bregoviç aleyhine slogan atan dernek üyeleri, dağıldı.

Balkan Festivali\'ne Goran Bregoviç\'in davet edilmesi protesto edildi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balkan Festivali'ne Goran Bregoviç'in davet edilmesi protesto edildi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • HAMZA YAVUZ: ''GORAN GO SIRBİA''. . . BUCA BELEDİYE YÖNETİMİNİ, SIRP YANLISI GORAN BREGOCİÇ'İN BUCA FESTİVALİ'NE DAVET EDİLMESİNE TOPLANTILARDA KARŞI ÇIKTIK. BALKAN KÖKENLİ BAŞKAN LEVENT PRİŞTİNA, GORAN'ı BUCA'DAKİ SREBRENİCA ANITINA GÖTÜREMEDİ! BU NE ANLAMA GELİYOR. SAYIN PRİŞTİNA NEREDE BARIŞ VE KARDEŞLİK ? BU ŞARKICI HALA FAŞİST, ÇETNİK SIRPLARI MI DESTEKLİYOR? İZMİR BOSNA HERSEK FAHRİ KONSOLOSU KEMAL BAYSAK NE YAPIYOR ? HALA SESSİZ, BU SEFER DE GORAN'A HEDİYE Mİ VERECEK, YOKSA BAĞRINA MI BASACAK? BU MANZARALAR SOYKIRIMA UĞRAYAN BOŞNAK KARDEŞLERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLIYORDUR HERHALDE. . . BALKANLI VE BOŞNAK KARDEŞLERİM UYANIK OLALIM. . BU İŞİN İÇİN DE NELER VAR ACABA ? 3 4 Yanıtla

Advertisement