Balyoz Davasındaki "İhlal" Kararı - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davasındaki "İhlal" Kararı

Balyoz Davasındaki "İhlal" Kararı

Avukatları tarafından mahkemeye tahliye, yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması taleplerini içeren dilekçe sunulan sanık sayısı 22'ye yükseldi Kurmay Albay Küsmez'in avukatı Öner: "Bundan sonraki süreçte öncelikle infazın durdurulup hükümlü statüsünde olanların tahliye edilmelerini bekliyoruz" Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, başvuruları tek tek değil, topluca değerlendireceği öğrenildi.

19.06.2014 11:42

Balyoz Planı davasında hüküm giyen ve avukatları tarafından mahkemeye tahliye, yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması taleplerini içeren dilekçe sunulan sanık sayısı 22'ye yükseldi.

Avukat Mahir Işıkay tarafından Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali yönündeki kararına değinildi.

Dosyadaki dijital delillerin, "suç isnat etmek üzere devlet içinde yuvalanmış bir çete tarafından oluşturulduğunu" ifade eden Işıkay, müvekkilleri hakkında sahte dijital veriler dışında başka bir delil olmadığını kaydetti.

Dilekçesinde dava süreci ve raporlardan alıntılar yapan Işıkay, mahkumiyet kararına gerekçe gösterilen tek delilin, tamamının sahteliği onlarca bilirkişi ve bilimsel kuruluş tarafından kanıtlanmış dijital verilerden oluşan CD'ler olduğunu belirtti.

Işıkay,  hükümlü askerler Ali Demir, Erdinç Atik, Yusuf Kelleli, Hüseyin Özçoban, Hüseyin Topuz, Kahraman Dikmen, Aziz Yılmaz, Nail İlbey, Hakan Sargın ve Murat Özçelik hakkında yargılamanın yenilenmesi, infazın durdurulması ve tahliyelerine karar verilmesini istedi.

Anayasa Mahkemesi'nin kararı mahkemeye ulaşmadı

Emekli Korgeneral Doğan Temel ve emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy'un da aralarında bulunduğu 11 sanığın avukatı Hakan Tunçkol da Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede, müvekkilleri hakkında tahliye kararı verilerek, infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesini talep etti.

Kurmay Albay Abdullah Cüneyt Küsmez'in avukatı Tamer Öner de müvekkiline ilişkin talepleri içeren dilekçeyi mahkemeye verdikten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın, Anayasa Mahkemesi'nin kararının henüz kendilerine gelmediğini ifade ettiğini belirten Öner, "Bundan sonraki süreçte öncelikle infazın durdurulup hükümlü statüsünde olanların tahliye edilmelerini bekliyoruz. Anayasa Mahkemesi'nden gelecek bir yazı, mahkemenin karar alması için yeterli olacak. Benim müvekkilim 16 yıl ceza almıştı. Şırnak İl Jandarma Komutanı'yken tutuklanmıştı. Halen de Mamak Askeri Cezaevi'nde infazı devam ediyor" şeklinde konuştu.

Bu arada, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, başvuruları tek tek değil, topluca değerlendireceği öğrenildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balyoz Davasındaki 'İhlal' Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement