Balyoz Planı Davası Yargıtay'da Sanık Avukatı Gürsoy. - Son Dakika
Güncel

Balyoz Planı Davası Yargıtay'da Sanık Avukatı Gürsoy.

Balyoz Planı Davası Yargıtay\'da Sanık Avukatı Gürsoy.

361 sanıklı Balyoz Planı Davası'nın temyiz duruşmasına Yargıtay 9 361 sanıklı Balyoz Planı Davası'nın temyiz duruşmasına Yargıtay 9.Ceza Dairesi'nde devam ediliyor.

24.07.2013 12:56

361 sanıklı Balyoz Planı Davası'nın temyiz duruşmasına Yargıtay 9 361 sanıklı Balyoz Planı Davası'nın temyiz duruşmasına Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde devam ediliyor. Avukat Gürsoy, "Biri suç işlemiştir onun yerine bunu cezalandıralım. Bu adalet değildir, bu yargılama değildir" dedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Balyoz Davası'nda Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'ya 20 yıl hapis kararı çıkmıştı. 361 sanıklı Balyoz davasının temyiz duruşmasına Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde devam ediliyor.

Sanıklar Abdulkadir Eryılmaz, Faruk Oktay Memeoğlu, Mehmet Yoleri ve Mehmet Kemal Gönüldaş'ın avukatı Eyüp Sabri Gürsoy, müvekkillerinden Yoleri'nin 1996 yılına kadar Doğu Anadolu'da görev yaptığını, üsteğmeninin şehit olmasından sonra bugün dahi psikolojik tedavisinin sürdüğünü, iki kez kalp krizi geçirdiğini anlattı.

Yoleri'nin mahkeme tarafından sağlık nedeniyle tutuklanmadığını anlatan Gürsoy, tedavi için gönderildiği yerde sıkıntılar yaşadığını söyledi. Gürsoy, "Mehmet Haberal'ın doktorunun tutuklanması üzerine akıl hastanesinin cezaevindeki doktorlar, kişilere rapor vermeye korkar hale gelmişlerdi" dedi. Yoleri'nin eşinin ise kanser olduğunu belirten Gürsoy, ilgilenecek kimsesi olmadığı için Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan'ın ilgilendiğini anlattı. Yoleri'nin 171 kişinin görevlendirildiği listede isimleri geçen kişilere görev vermekle suçlandığını söyleyen Gürsoy, "Askerde amirler astına görev verebilir. Yoleri'nin bana çay getir diyeceği bir posta eri bile yok. Görevlendirme emirleri merkez şubeden çıkar, harekat şube müdürünün koordinesiyle olur. Fotofilm subayının ne alakası var görevlendirmeyle" diye konuştu.

-MÜVEKKİLİM STRESTEN KOLON KANSERİ OLDU-

Yoleri'nin hazırladığı iddia edilen belgelerde imzasının olmadığını dile getiren Gürsoy, "Biri suç işlemiştir onun yerine bunu cezalandıralım. Bu adalet değildir, bu yargılama değildir" ifadesini kullandı. Müvekkili Memeoğlu'nun Birinci Ordu ile bağlantısı olsa da seferberlikteki görevinin Ege Ordu Komutanlığı'na destek vermek olduğunu, kendisine görev verilmesinin mümkün olmadığını savundu. Memeoğlu'nun evindeki arama ve ifadesinin alınması sırasında yaşadıkları sıkıntıları anlatan Gürsoy, stresten kolon kanseri olduğunu öne sürdü. Gürsoy, Memeoğlu'nun listede isminin yazdığı ve yanına artı işareti konulduğu için suçlandığını savundu. Müvekkilinin evinde bulunan ajandalarla suçlandığını, kendisinin de ajandalarını atmadığını notlar aldığını anlatan Gürsoy, "Müvekkilim seminere katıldı notlar aldı, bu gayet normal. Kimse seminerde söylenenleri reddetmiyor ki. Seminerde müvekkilim sunum yapmadı, söylemediklerinden dolayı nasıl suçlanıyor? Asıllar bırakılıyor yan taraftakiler suçlanıyor. Müvekkilim ajandasına, "müdahale olmayacak herkes emir komuta zinciri içinde olacak' diye yazmış. EMASYA Planı doğrultusunda valilikler toplumsal olaylarda Silahlı Kuvvetler'den destek talep edebilir. Bu durumda Ordu Komutanı "her şey in kendi bilgisi dahilinde olmasını istiyor. Kendi ordusunda ne olup bittiğini bilmek istiyor" dedi.

- TSK'NIN SOKAĞA ÇIKIP İSTİHBARAT YAPACAK BİRİMİ YOK-

TSK'nın sokağa çıkıp istihbarat yapacak tek bir biriminin bile bulunmadığını belirten Gürsoy, Yoleri'nin Adapazarı'nda sokağa çıkıp insanlara sağcımısın veya solcumusun diye sormadığını Genelkurmay'ın istihbari bilgileri MİT'ten talep ettiğini kaydetti.

Jandarma'nın ve Polisin görevli gereği istihbari bilgiler toplayabileceğini ifade eden Gürsoy, dosyada yer alan bir belgede müvekkili Yoleri'ye ait olduğu iddia edilen bir imza bulunduğunu, ancak söz konusu imzanın müvekkiline ait olmadığının emniyette kanıtlandığını ancak gerekçeli kararda yer almadığını ifade etti. Gürsoy, müvekkili Mehmet Kemal Gönültaş'ın MEBS Komutanlığı'nda görev yapmadığını, 1. Ordu Komutanlığı'nda Denetleme Kurulu'nda görevli olduğunu, başsavcılığın beraat talebinde bulunduğunu, talebe katıldığını kaydetti. Jandarma Bölge Komutanı Abdulkadir Eryılmaz'in Çetin Doğan ile bir münasebetinin olmadığını, Doğan'ın duruşmada müvekkiline Diyarbakır'da görev yapması nedeniyle AK Parti Milletvekili İhsan Arslan'ı tanıyıp tanımadığını sorduğunu belirterek, "Müvekkilim tutuklanmadığı için Doğan, Arslan ile ilgili sorular yöneltti. Eryılmaz'da Arslan'ı tanımadığını onunla oturup yemek dahi yemediğini söyledi. Ordu Komutanı'nın Bölge Komutanı'na zaten güveniyor. Güvenmediği halde nasıl destekler. Eryılmaz, Jandarma Genel Komutanlığı'na bilgilendirerek seminere katıldı" dedi. Duruşmaya verilen öğle arasının ardından saat 13.30'da devam edilecek.

(YE/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Balyoz Planı Davası Yargıtay'da Sanık Avukatı Gürsoy. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement