Bandırma'daki Çöplük Yangını Kontrol Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Bandırma'daki Çöplük Yangını Kontrol Altına Alındı

Bandırma\'daki Çöplük Yangını Kontrol Altına Alındı

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, şehir çöplerinin döküldüğü arazide, önceki gün metan gazı patlaması sonucu çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın kontrol altına alındı.

29.07.2013 17:24

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, şehir çöplerinin döküldüğü arazide, önceki gün metan gazı patlaması sonucu çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın kontrol altına alındı. İtfaiyenin 3 günden beri sürdürdüğü çalışmaların ardından soğutma ve kumlama çalışmaları başlatıldı.

Nüfusu 150 bine yaklaşan Bandırma'da, Ayyıldız Tepe'de bulunan ve her gün yaklaşık 170 ton çöpün döküldüğü arazide, geçen cumartesi günü, sıkışan metan gazının patlaması sonucu yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının kontrol altına alınması için Bandırma Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman İşletmesi'ne ait arazözler çalışmaya başladı. Toplam 50 dönümden oluşan arazinin 10 dönümüne kadar genişleyen yangın, 3'üncü günün sonunda kontrol altına alındı.

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, yangının kontrol altına alındığını, soğutma ve kumlama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Onur, yangından çevredeki tarım arazilerinin de etkilendiğini söyledi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bandırma'daki Çöplük Yangını Kontrol Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement