Bandırma'daki Göçmen Kaçakçılığı İddiası - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Bandırma'daki Göçmen Kaçakçılığı İddiası

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 134 yabancı uyrukluyu İtalya'ya götürmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheli tutuklandı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 134 yabancı uyrukluyu İtalya'ya götürmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheli tutuklandı.

Aralarında kadın, bebek ve çocukların da bulunduğu, Pakistan, Sri Lanka, Irak, Suriye ve Afganistan uyruklu 134 kişiyi, 25 Eylül'de "President" adlı motor yatla İtalya'ya götürmeye çalıştıkları sırada yakalanan T.S. (35), E.P. (38), E.K. (35) ile bu kişileri araçlarla ilçeye getiren O.Y. (37), İ.D. (33), T.Ö. (43) ve M.Ş. (22), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılar, "göçmen kaçakçılığı" suçlamasıyla tutuklandı.

Bu arada, yabancı uyrukluları İtalya'ya götürecek motor yat ile araçlara da el konulduğu öğrenildi.

Yabancı uyrukluların yakalandığı "President" adlı motor yatın eski başbakanlardan Tansu Çiller ve ailesince bir dönem kullanıldığı, 2011 yılında da satıldığı öne sürülmüştü.

Kaynak: AA