Bankacıydı Cam Sanatçısı Oldu - Son Dakika
Güncel

Bankacıydı Cam Sanatçısı Oldu

Bankacıydı Cam Sanatçısı Oldu

İZMİR - Efsun Yılmaz - Uzun yıllar İstanbul'da bankacılık yapıp emekli olan Tülay Bilgin'in İzmir'deki Kızlarağası Hanı'nda tasarladığı cam takılar, modacıların yanı sıra yurt dışında yaşayan kadınlardan da büyük ilgi görüyor.

05.10.2010 16:28

İZMİR - Efsun Yılmaz - Uzun yıllar İstanbul'da bankacılık yapıp emekli olan Tülay Bilgin'in İzmir'deki Kızlarağası Hanı'nda tasarladığı cam takılar, modacıların yanı sıra yurt dışında yaşayan kadınlardan da büyük ilgi görüyor.

Bilgin, 1964 yılında İzmir'de dünyaya geldiğini ve evlenip İstanbul'a yerleştiğini anlatarak, 20 yıl bankacılık yapıp emekli olduktan sonra iki kızı ve eşi ile İzmir'e yerleştiğini söyledi. Yaklaşık 3,5 yıl önce kurduğu atölyesinde yaşam tarzı haline getirdiği hobilerinden para kazanmaya başladığını ifade eden Bilgin, "Bankacılık yaparken de takı tasarımlarıyla uğraşıyordum. Emekli olduktan sonra daha çok ilgilendim. Önceleri malzemeleri hazır alıyordum ama sonra içindeki malzemeleri de yapmayı öğrendim. Şimdi sıfırdan kolye, kolye uçları, bileklik, küpe, yüzük, saç tokaları, kol düğmesi gibi ürünlerin üretimini yapıyorum" dedi.

İtalyanların parlak renkleri ve sağlamlığı ile ünlü camı Murano'yu ham madde olarak kullandığını ifade eden Tülay Bilgin, camı 800 ile 1200 derece arasındaki sıcaklıkta eriterek boncuk haline getirdiği ve tasarımını yaptığını dile getirdi.

Murano'nun dünyada yeni bir trend olduğunu, kuyumculuk sektöründe kullanıldığını da kaydeden Bilgin, ürettiği ürünlerin aralarında Zeynep Tunuslu gibi ünlü isimlerin bulunduğu modacıların ilgisini çektiğini belirterek, 'Müşterilerimi daha çok bu camı bilenler oluşturuyor. Yurt dışına çıkanlar ve İtalya'yı ziyaret edenler Murano camının değeri ile Hint ve Çin camı arasındaki farkı da biliyorlar. Ürettiğim ürünler Fransa'ya gidiyor. Bu yıl Almanya'ya da satış yapacağım' diye konuştu.

"CAMDAN BİR DÜNYA İKİNCİ YAŞAMIM OLDU"

Tasarımlarında cam ile beraber gümüşü de kullanabildiğini ifade eden Tülay Bilgin, camı üflerken tüm sorunlarından uzaklaştığını anlatarak şöyle devam etti:

"Cam sanatçılığı bankacılıktan sonra benim için 'kaçış' anlamına geliyor. Camdan bir dünya ikinci bir yaşam. Bu iş bütün sıkıntılarımı, dertlerimi alıp götürüyor. Bankadan kazandığım kadar para kazanmıyorum ama sevdiğim işi yapıyorum ve insanların ürettiğim takıları kullandığını, sevdiğini görünce mutlu oluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bankacıydı Cam Sanatçısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement