Başarılı, Sandıklı'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Başarılı, Sandıklı'yı Ziyaret Etti

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı, Sandıklı Kaymakamlığını ziyaret etti.

30.09.2016 13:20

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı, Sandıklı Kaymakamlığını ziyaret etti.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Başarılı, ziyarette Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan'dan ilçede geçtiğimiz yıl uygulamaya başlanan Sandıklı Klor Organizasyonu Sistemi (SANKOS) hakkında bilgiler aldı.

İlçede projenin bir yıl önce başladığını ifade eden Kaymakam Arıcan, SANKOS klorlama otomatik takip sistemi ile klorlama cihazlarının uydu sistemi ile takibinin yapıldığını belirtti.

Arıcan, "Bu proje ile köylerde yaşayan vatandaşların kullandığı suların takibinin yanı sıra vatandaşlarımıza sağlıklı su verilecek ve sağlıklarının korunması sağlanacak." dedi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Başarılı, projenin örnek bir proje olduğunu ifade ederek, Türkiye'de değil, dünya genelinde içme suyu probleminin olduğunu söyledi.

2030 veya 2050 yıllarına bakıldığında dünyada kullanılabilir su, oranında çok büyük azalmaların olacağını belirten Başarılı, şöyle konuştu:

"Bu açıdan bakıldığı zaman su hakikaten çok kıymetli. Kullanılabilir içme suyunun kalitesi önemli. Suyunuz var kalitesi iyi değil veya suyunuz var israf ediyorsunuz. Bu tür sistemler ile beraber hem kaliteli, hem sağlıklı suyu vatandaşa ulaştırmak bizim bir görevimiz. Biz Türk Halk Sağlığı Kurumu olarak, suyun izleme değerlendirilmesi olan mikrobiyolojik ve kimyasal değerlendirilmesi aşamasındayız. Klorlama otomatik şekilde belirli dozlarda yapılır ise, hem suyun kalitesi artıyor, hem de hastalıkların önüne geçmiş oluyorsunuz. Klorlama yönteminde insan faktörünü devreye sokar isek, herhangi bir unutkanlık ile beraber klorlamada sıkıntı yaşarsak, bu sefer tüm hastalıklara davetiye çıkarmış oluruz. Dünya üzerinde yapılan akademik çalışmalara baktığınız zaman, su ile ilgili düzenleme yapan ülkelerde salgın hastalıklar hiç görülmüyor, enfeksiyon hastalıkları da pek yok. Yani hijyen önemli suyu iyi kullanmak ve el yıkamak. El yıkama hadisesini toplum olarak biz, vatandaş nezdinde yerleştirebilirsek, bir çok hastalıkların otomatik olarak önüne geçmiş oluruz."

Ziyarete, Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Sandıklı İlçe Halk Sağlığı Müdürü Murat Koçkar ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başarılı, Sandıklı'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement