Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'da

Başbakan Davutoğlu Diyarbakır\'da

Bayram namazını Diyarbakır Ulucami’de kılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kardeşliği ezeli ve ebedi kılma mücadelesine devam edeceklerini belirterek, “Asırlarca beraber olmuş, bir arada olmuş, asırlarca aynı tekbirlerle bayram kutlamış bu milletin fertleri kıyamete kadar birlikte bayram kutlayacak, kardeşlik türküleri söyleyecek” dedi.

24.09.2015 09:33

Bayram namazını Diyarbakır Ulucami'de kılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kardeşliği ezeli ve ebedi kılma mücadelesine devam edeceklerini belirterek, "Asırlarca beraber olmuş, bir arada olmuş, asırlarca aynı tekbirlerle bayram kutlamış bu milletin fertleri kıyamete kadar birlikte bayram kutlayacak, kardeşlik türküleri söyleyecek" dedi.

Dün gece yarısı sürpriz bir şekilde Diyarbakır'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, geceyi geçirdiği Yenişehir ilçesindeki otelden, makam aracıyla bayram namazını kılacağı Sur ilçesindeki tarihi Ulucami'ye geldi. Oğlu Mehmet Davutoğlu ile birlikte camiye gelen Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu ve eski bakan Mehmet Mehdi Eker ile partililer de eşlik etti. Burada okunan vaazı dinleyen Davutoğlu, daha sonra bayram namazını kıldı. Davutoğlu, cami çıkışında ise gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bir kez daha kardeşliğin, birliğin ve bareberliğinin kıymetinin idrak edildiği bir bayram yaşandığını belirten Davutoğlu, "Bugün Ulucami'de bayram namazını idrak ettik. Diyarbakır kadim kültürümüzün inancımızın merkezi ve omurga şehri peygamberler ve sahabeler diyarıdır. Her yerde bayramlar, Ramazanlar güzeldir ama Diyarbakır'da başkadır. Diyarbakır İslam medeniyetinin önemli merkezlerinden tevhid inancının ilk başlangıç noktalarındandır. Ulucami de, Mekke, Medine, Mescid-i Aksa ve Şam'daki Emevi Camii'den sonra en büyük mabetlerimizden biridir. Buradan bir kez daha bütün Diyarbakırlı kardeşlerime gösterdikleri ilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Diyarbakır'da, Ulucami'de bayram namazı kılmak büyük bir meziyettir. Bugün burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

"KARDEŞLİK TÜRKÜLERİ SÖYLEYECEĞİZ"

Türkiye'nin her köşesindeki vatandaşlara kardeşlik mesajı iletmek istediğine de dikkat çeken Davutoğlu, "Bursa Ulucami ile Diyarbakır Ulucami kardeştir. Saraybosna ve Buhara'daki camiler kardeştir. Bu kardeşliğimizi ezeli ve ebedi kılma mücadelesine devam edeceğiz. Nasıl arefe ile bayram ayrılamazsa, Konya Diyarbakır'dan, Bursa Hakkari'den, İstanbul Şanlıurfa'dan ayrılamaz. Aynı atmosferin aynı havanın çocuklarıyız. Asırlarca beraber olmuş, bir arada olmuş, asırlarca aynı tekbirlerle bayram kutlamış bu milletin fertleri kıyamete kadar birlikte bayram kutlayacak, kardeşlik türküleri söyleyecek" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN SİYASİ FAALİYETTE BULUNMAYACAĞIM"

Şehitlere ve hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet dileğini de kaydeden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu dönemde hüzün yaşamış bütün annelerimize buradan taziyelerimi sunuyorum. İnşallah bu zor günler geçecek. Türkiye'deki bütün sorunları çözme irademiz bakidir. Bu günlerde huzur ve demokrasi operasyonları içinde yürütülen mücadele sadece ve sadece terör odaklarına karşı yürütülen mücadeledir. Allah kardeşliğimizi daim eylesin. Diyarbekirliler benim Diyarbakır'a nasıl aşık olduğumu bilirler. Ailemle buradayım, Bugün burada siyasi faaliyette bulunmayacağım."

Davutoğlu, konuşmalarının ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Çocuklara özel ilgi gösteren Davutoğlu, daha sonra tarihi Hasanpaşa hanına geçerek, Grup Tillo ve vatandaşlarla sohbet etti.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Öte yandan, Davutoğlu'nun gelişi nedeniyle geçtiğimiz günlerde art arda iki Pazar günü sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur ilçesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. İlçenin birçok bölgesinde zırhlı araçlar konuşlandırılırken, sokak aralarına polis barikatları kuruldu. Camiye gelen vatandaşlar ise çocuk, genç ve yaşlı demeden önce oluşturulan arama noktasında, sonra ise camii girişinde üst aramasından geçirildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement