Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve dört MİT mensubunun soruşturulması için izin talebinde bulunmasını, "Onunla ilgili kanun var Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve dört MİT mensubunun soruşturulması için izin talebinde bulunmasını, "Onunla ilgili kanun var. Kanunu okursanız orada her şey açık ve nettir" sözleriyle değerlendirdi.
Erdoğan, Cuma namazı çıkışında Süleymaniye'de bulunan Ensar Vakfı'nı ziyaret etmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, eğitimde 4+4+4 düzenlemesine yönelik eleştirilerle ilgili olarak, "Bu ülkede sadece 4+4+4'ün aleyhine konuşanların dışında lehine konuşanlar da var. Bizimle şu anda bu çalışmayı yürüten arkadaşlarımız az çok mürekkep yalamış insanlardır. Bu işleri az çok bilirler. 60 ay meselesini sürekli olarak gündeme getirenler, dünyayı iyi bir incelesinler, çocuk kaç aydan itibaren alıcı, okul öncesi eğitimi ne zaman başlatıyorlar ve biz ne zaman başlatıyoruz. Bunu da incelesinler. Bunu inceledikleri zaman 'efendim merdivenleri çocuklar nasıl çıkacakmış', sen üçüncü kata, dördüncü kata getirip de birinci sınıf öğrencisini koymazsın, giriş sınıfına koyarsın olur biter. Yani bu kadar komik kendilerine göre tezler geliştiriyorlar. Bu işlerin hiçbirini bizim yutacak halimiz yok" dedi.
İşe sıfırdan başlamadıklarını, dünyadaki tecrübeleri inceleyerek çalışmalarını yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Komisyon bitecek ondan sonra Genel Kuruldan geçirmek suretiyle de ülkemizin özellikle 10 yıllarını kaybettiği düz liselerden yavaş yavaş meslek liselerine geçiş sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.
-MİT MENSUPLARINA SORUŞTURMA İZNİ: "KANUN NET"
Başbakan Erdoğan, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve dört MİT mensubunun soruşturulması için izin talebinde bulunmasını ise "Onunla ilgili kanun var. Kanunu okursanız orada her şey açık ve nettir" sözleriyle değerlendirdi.
-"KILIÇDAROĞLU İLE BUGÜNE KADAR UZLAŞI SAĞLANAMADI"
Erdoğan, eğitimde 4+4+4 düzenlemesiyle ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "uzlaşı" çağrısına ilişkin ise "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bugüne kadar hiçbir uzlaşı sağlanamadı. Biz akşamdan sabaha değişen biriyle neyi konuşacağız" yanıtını verdi. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Başbakan: 'Kanunda Herşey Açık ve Net' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?