Başbakan Tuma'dan, Esed Rejimine Baskı Çağrısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başbakan Tuma'dan, Esed Rejimine Baskı Çağrısı

Başbakan Tuma\'dan, Esed Rejimine Baskı Çağrısı
27.02.2014 14:45  Güncelleme: 14:41

Suriye Geçici Hükümetinin Başbakanı Ahmed Tuma, Beşar Esed rejimine yapılan uluslararası baskının artırılması gerektiğini bildirdi.

Suriyeli muhalifler tarafından kurulan Suriye Geçici Hükümeti'nin başbakanı Ahmed Tuma, Beşar Esed rejimine yapılan uluslararası baskının artırılması gerektiğini bildirdi.

Alman Haber Ajansı'na (DPA) açıklama yapan Tuma, 21. yüzyılda diktatör bir rejimin, yerleşim bölgelerine varil bombaları atmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Şam yönetimine yapılan yaptırım tehdidinin sürdürülmesini savunan Tuma, rejimin kimyasal silahlarının imha edilmesi konusunda geciktirmeye yönelik bir taktik uyguladığını belirtti.

Suriye Geçici Hükümeti'nin, Almanya tarafından Suriye halkının meşru temsilcisi olarak kabul edildiğini hatırlatan Tuma, hedeflerinin çoğulcu demokratik bir sistem kurmak olduğunu kaydetti. Suriye halkının ılımlı olduğunu ve her tür aşırılığı reddettiğini ifade eden Tuma, Suriye'deki aşırı grupların ılımlı güçler için tehlike oluşturduğunu bildirdi.

Suriye Geçici Hükümeti'nin başbakanı Ahmed Tuma'nın Berlin temaslarında, Başbakan Yardımcısı İyad el-Kudsi, Ekonomi ve Maliye Bakanı İbrahim Miro, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı İlyas Varde, Kültür ve Aile Bakanı Tağrid el-Hacel eşlik ediyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Tuma'dan, Esed Rejimine Baskı Çağrısı - Son Dakika


Advertisement