Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın Kabulü - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın Kabulü

Başbakan Yardımcısı Bozdağ\'ın Kabulü

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Belçika Onursal Devlet Bakanı ve Avrupa Parlamentosu üyesi Louis Michel ve beraberindeki heyeti kabul etti.

05.09.2012 19:26

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Belçika Onursal Devlet Bakanı ve Avrupa Parlamentosu üyesi Louis Michel ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabül, Bozdağ'ın Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'ndaki makamında gerçekleşti.

Bozdağ, yaptığı açıklamada, görüşmenin gayet verimli geçtiğini belirterek, Türkiye ve Belçika arasındaki ilişkileri konuşma fırsatı bulduklarını kaydetti.

Bozdağ, Michel'in Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine desteğini yinelediğini ve tam üyeliği desteklediklerini, herhangi bir özel statünün doğru olmadığını ifade ettiğini anlattı.

Belçika'da yaşayan Türklerin sorunlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını da dile getiren Bozdağ, Türkçe'nin öğretilmesi, dini konularda ihtiyaçların karşılanması, ayrıca Türklerin karşılaştığı "ırkçılık, aşırılıkçılık" gibi hususlarda neler yapılabileceği konusunda da konuştuklarını bildirdi.

Bozdağ, yaklaşık 2 yıl önce Belçika'da cinayete kurban giden Süleyman Aygün ile kardeşi Uğur Aygün'ün cenazelerinin iki yıldır morgda bekletildiğini ifade ederek, bu noktada gerekli alakanın gösterilmesi, cenazelerin defni konusunda yardımcı olmalarını istediklerini söyledi.

Michel de son derece pozitif bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek,

"Türkiye'nin AB üyeliği, Belçika ile işbirliği" gibi konuları ele alma fırsatı bulduklarını, ayrıca terör konusunu da konuştuklarını dile getirdi.

Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini desteklediklerini bildiren Michel, başka bir statüyü kendilerinin de benimsemediğini anlattı.

Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin, Türkiye için olduğu kadar Avrupa için de önemli olduğunu söylediğini belirten Michel, Bozdağ'a Belçika'da öldürülen Aygün kardeşlerin cenazelerinin Türkiye'ye neden gönderilmediğini öğreneceğine dair taahhütte bulunduğunu kaydetti. Michel, cenazelerin Türkiye'ye nakledilmesi için çalışacağını, konuyla ilgili Adalet Bakanı ile de görüşeceğini ifade etti.

Muhabir: Ertuğrul Subaşı

Yayıncı: Tarkan Demir - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement