Başbakan Yıldırım, Bergama'da Bir Kafe Önünde Toplanan Vatandaşlara Hitap Etti (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım, Bergama'da Bir Kafe Önünde Toplanan Vatandaşlara Hitap Etti (2)

Başbakan Binali Yıldırım, "Biz tarihimizi de biliyoruz, geçmişimizi de biliyoruz, geleceğe de emin adımlarla yürüyoruz.

08.03.2017 23:10

Başbakan Binali Yıldırım, "Biz tarihimizi de biliyoruz, geçmişimizi de biliyoruz, geleceğe de emin adımlarla yürüyoruz." dedi.

Kınık'taki programının ardından karayoluyla Aliağa'ya giden Yıldırım, Bergama ilçesinde bir kafe önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Yıldırım, bugün Kemalpaşa'da İstanbul- İzmir otoyolunun bir bölümünün açtıklarını, Kınık'ta da açılışlar yaptıklarını, ilçeye doğalgaz verilmeye başlandığını anımsattı.

Toplanan kalabalığın da doğalgaz istemesi üzerine Yıldırım, "Bergama'ya da vereceğiz tabii ki Bergama çalışsın biraz." dedi.

"Laf üretmek için çalışıyorlar"

Aliağa-Bergama arası İZBAN'ın yapımına başlanacağını hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Buradan trene bineceksiniz, Selçuk'a kadar gideceksiniz. 21 Mart'ta ihalesi yapılıyor, ondan sonra iş başlayacak söz verdik yapıyoruz. Çandarlı Limanı'nın alt yapısını bitirdik, üst yapısını da bu sene içinde tamamlıyoruz. Bu liman Bergama için çok önemli, 5 bin kişi çalışacak. İzmir'den Çanakkale'ye kadar gidecek kuzey otoyolu var. Menemen'e kadar yaptık, 16 kilometre bitti. Geri kalan 76 kilometresinin de Çandarlı Limanı'na kadar olan bölümünün ihalesini yaptık. Onlar da çalışıyor ama boşa çalışıyor. Kafa yanlış işlere çalışıyor. Laf üretmek için çalışıyorlar. Garibanın daha anayasa değişikliğinin ne getireceğinden haberi yok. Diyor ki bu sistem değişirse, başbakanla cumhurbaşkanı farklı partilerden olursa anlaşamazlar kavga çıkar diyor. ya bunlar daha değişikliği okumamışlar. Ama Allah söyletiyor. Bu sistem böyle devam etmez, bu sistem baba ile oğulu birbirine düşürür."

"Bizim çektiğimiz sıkıntıları yaşamasınlar"

Türkiye'nin, 2001 krizinden kaynaklanan 628 milyar lira borcunun ödendiğine dikkati çeken Yıldırım, bu tutarla Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi 315 tane köprü yapılabileceğini bildirdi.

Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hani ben diyordum ya hükümeti abidik gubidik yaparak başbakan değiştiriyorlar, işte o günlerde oldu. Çiller-Erbakan döneminde o zamanki cumhurbaşkanı Türkiye'nin en fazla oy almış iki partisinin başkanına görev vermedi. Arkasında bir kişi olmayan bir milletvekiline verdi. Yalım Erez'e vermedi mi, 28 Şubat sürecini öyle başlatmadılar mı? Tarihi bilmeyen geçmişi bilmeyen geleceği inşa edemez. Onun için biz tarihimizi de biliyoruz, geçmişimizi de biliyoruz, geleceğe de emin adımlarla yürüyoruz. İnsanların fani, ahiret baki. Dolayısıyla öyle bir değişiklik yapıyoruz ki çocuklarımız, torunlarımız, gelecek nesillerimiz, bizim çektiğimiz sıkıntılarını yaşamasınlar."

Yıldırım, 9 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la İzmir'de olacaklarını sözlerine ekledi.

Yeni Şakran Mahallesi'nde kendisini bekleyenleri otobüsten selamlayan ve kısa bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Başbakan Yıldırım, Bergama\'da Bir Kafe Önünde Toplanan Vatandaşlara Hitap Etti (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım, Bergama'da Bir Kafe Önünde Toplanan Vatandaşlara Hitap Etti (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement