Gazetecilere Yönelik Polis Şiddeti Protesto Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gazetecilere Yönelik Polis Şiddeti Protesto Edildi

Gazetecilere Yönelik Polis Şiddeti Protesto Edildi
11.09.2013 14:08  Güncelleme: 14:33

Basın Konseyi, gazetecilere yönelik polis şiddetini protesto etti, basının özgürce çalışabilmesi için gerekli koşulların sağlanmasını istedi.

Basın Konseyi'nin açıklamasında şu ifadeler yer verildi:

"Bir çok ilde dün gece yapılan gösterileri izleyen gazetecilere yönelik polis şiddetini Basın Konseyi olarak protesto ediyoruz. Halkın öğrenme hakkı adına toplumsal olayları izleyen, çok zor koşullarda görev yapan gazetecilere yönelik polis şiddetinin süreklilik kazanmasını kaygıyla izliyoruz.

Adana'da olayları izleyen bir gazetecinin de yaralanması, basının ne denli zor koşullarda görev yaptıklarının kanıtıdır. Bu olayla birlikte, İstanbul Taksim'deki olaylarda gazetecilerin görev yapmalarının engellenmesini basın özgürlüğüne karşı açık bir müdahale olarak kabul edilemez buluyoruz. Yetkililerden, gazetecilerin haber alma özgürlüklerine saygı göstermelerini, basınının özgürce çalışabilmesi için gerekli koşulların sağlanmasını istiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazetecilere Yönelik Polis Şiddeti Protesto Edildi - Son Dakika


Advertisement