"Başınıza Gelmeden" Kampanyası Ödüle Layık Görüldü - Son Dakika
Güncel

"Başınıza Gelmeden" Kampanyası Ödüle Layık Görüldü

"Başınıza Gelmeden" Kampanyası Ödüle Layık Görüldü

Türkiye Halk Sağlığı Derneği'nin 2013 Yılı Ödül Töreni'nde, 14 dalda ödüller sahiplerini buldu. "Başınıza Gelmeden" kampanyasıyla Merck, Genel Sağlık kategorisinde ödül aldı.

17.01.2014 09:02

Türkiye'de "Halk Sağlığı" konusunda çalışmalar yapmak için 45 yıl önce kurulan Türkiye Halk Sağlığı Derneği'nin 19 Aralık 2013 Perşembe akşamı İstanbul Deniz Müzesi'nde yapılan Ödül Töreni'ne, halk sağlığı için proje geliştiren birçok kişi ve kurum katıldı. Ödül töreninde, "Genel Sağlık, Gıda ve Beslenme, Kadın Sağlığı, Çevre, Hayvan Dostlarımız, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı, Sağlıklı Yapılar ve Şehircilik, Düşünsel Gelişim ve Eğitim, Sanatsal Etkinlikler, Anne ve Çocuk Sağlığı, Sağlık İçin Spor, Yaşlı Sağlığı, Engelli Sağlığı, Özel Ödül" gibi farklı kategorilerde ödüller dağıtıldı. Yapı Kredi, Merck, Hürriyet Gazetesi, Nesin Vakfı, Eskişehir Belediyesi gibi farklı kurum ve kuruluşlar, halk sağlığına yönelik yapmış oldukları değerli projelerle ödüle layık görüldüler.

Genel Sağlık Kategorisinde "Başınıza Gelmeden" kampanyasıyla Merck ödül aldı

Merck Serono bu yıl birincisi kutlanan "Avrupa Baş Boyun Kanserleri Farkındalık Haftası" çerçevesinde EHNS'i (Avrupa Baş ve Boyun Derneği) tüm Avrupa genelinde yapacağı bilinçlendirme projelerinde destekleme kararı aldı. "Başınıza Gelmeden" sloganıyla oluşturulan kampanya; Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, Türk Kulak, Burun, Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği, Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği, Türkiye Halk Salığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı destekleriyle gerçekleşti.

23-27 Eylül tarihleri arasında diğer kanser türleri karşısında Türkiye'de bilinirliği daha düşük olan baş ve boyun kanserlerine dair farkındalık yaratmak amacıyla "Başınıza Gelmeden" sloganıyla oluşturulan kampanyada Çetin Tekindor radyo spotlarını seslendirdi ve ünlü aktörün fotoğrafının bulunduğu posterler, broşürler ve açık hava reklamları hazırlandı. Yapılan çalışmalarda posterler, Etkin Eczacılık aracılığı ile 150 eczaneye, 40.000 broşür AVM'ler ve Tekin Acar'ın desteği ile dağıtıldı. 25 Eylül- 3 Ekim tarihleri arasında otobüs duraklarında yer alan raketler aracılığı ile 5.590.000 kişiye ulaşıldı. 22 Eylül- 22 Ekim tarihleri arasında 8 radyo kanalında 544 radyo spotu yer aldı. Türkiye'nin ulusal gazetelerinde, web sitelerinde ilanlar, yazı dizileriyle hafta boyunca Baş Boyun kanseri konusunda farkındalık yaratıldı. Ayrıca Fikir lideri hekimlerin katkılarıyla TV programlarında ENHS farkındalık haftası, Türkiye'de düzenlenen kampanya ve "Baş Boyun Kanserleri"nin teşhisi ve tedavisi hakkında bilgi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Başınıza Gelmeden' Kampanyası Ödüle Layık Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement