Başkan Akyürek, Microsoft Türkiye Heyeti İle Görüştü - Son Dakika
Güncel

Başkan Akyürek, Microsoft Türkiye Heyeti İle Görüştü

Başkan Akyürek, Microsoft Türkiye Heyeti İle Görüştü

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen'i makamında kabul etti.

09.02.2012 16:27

Çeşitli toplantılara katılmak üzere Konya'ya gelen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, beraberindeki heyet Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

Gelecek İle Buluşma Seminerleri kapsamında Konya'daki şirketlerin ve iş adamlarının uluslararası rekabet alanında güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, dünyanın en büyük şirketini medeniyetin merkezine getirdiklerini söyledi. Şehirlerin gelişmesi için teknolojiyi olmazsa olmaz olarak gördüklerini kaydeden Özmen, Türkiye genelinde 110 bin çalışanları olduğunu, bu konuda Konya'ya da yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti. Microsoft'un şirketlere yönelik çok kaynağı olduğunu belirten Özmen, bu kaynakları Türkiye'ye çekmek için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya'nın öz kaynakla kalkınma modeli olan örnek bir şehir olduğunu dile getirdi. Konya'nın son yıllarda yeni bir süreç yaşadığını, yatırımların ve ziyaretçi sayılarının arttığını kaydeden Başkan Akyürek, Microsoft'la işbirliği yapmanın Konya'ya ve Konyalı girişimcilere katkı sağlayacağını vurguladı.

Belediye olarak tüm altyapıların tam olarak oluşturulması ve güçlenmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Akyürek, Konya'ya yatırım yapacaklara altyapı hizmetlerinin hızla götürülmesi başta olmak üzere her konuda destek olduklarını ifade etti.

Başkan Akyürek ziyaretin sonunda Özmen'e Mesnevi ile KOMEK'te yapılmış çini sikke hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Akyürek, Microsoft Türkiye Heyeti İle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement