Başkan Altepe'den 'Lobi' Önerisi - Son Dakika
Güncel

Başkan Altepe'den 'Lobi' Önerisi

Başkan Altepe\'den \'Lobi\' Önerisi

Başkan Altepe, Bursa için lobi faaliyetlerinin önemine dikkat çekti.

03.01.2012 15:54

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin 30'da biri olan, ihracatta ikinci sırada yer alıp, ekonomiye önemli bir katma değer sağlayan Bursa'nın devlet yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını söyledi. Ankara'nın iş, siyaset ve kültür yaşamında etkin birçok Bursalı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, Bursa için lobi faaliyetlerinin önemine dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Almira Otel'de yapılan Bursa Fan Kulüp 15. Dönem Olağanüstü Genel Kurulu'na katıldı. 'Marka Şehir Bursa' hedefi doğrultusunda büyükşehir imkanlarıyla hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi veren Başkan Altepe, tarihi ve kültürel dokunun gün yüzüne çıkarılmasından ulaşım projelerine, spor yatırımlarından sosyal projelere kadar 900'ün üzerindeki projeyle kente ve kentliye hizmet verdiklerini kaydetti. Başkan Altepe, "Türkiye'de nüfusa oranla en fazla raylı sistem Bursa'da. Stadyum ve diğer spor tesislerine yaptığımız yatırım tutarı, Spor Bakanlığı'nın bütçesinden daha fazla. Yine tarihi eserlerin restorasyonu, kültürel değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması noktasındaki çalışmalarımız ve Bursa'nın turizm alanında da örnek alınan bir konuma gelebilmesi için gerçekleştirdiğimiz yatırımların miktarı, Kültür Bakanlığı'nın bütçesine yakın" diye konuştu.

"Bursa hak ettiği payı alamıyor"

Şehrin imarına ve her alanda kalkınmasına yönelik yatırımları kendi bütçe imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, "Türkiye nüfusunun 30'da 1'i Bursa'da yaşıyor. Bu, Bursa'nın devlet yatırımlarından en az 30'da 1 oranında pay alması anlamına gelir. Bursa, üretimi, ihracatıyla ekonomiye çok önemli düzeyde katma değer sağlıyor. Ancak, ne yazık ki yatırımlar noktasında bunun karşılığını alamıyor. Ben burada Bursalılar olarak biraz kendimizi eleştirmek istiyorum. Bursa'yı gerektiğince sahiplendiğimize inanmıyorum. Milletvekillerimiz başta olmak üzere kent dinamiklerimizle büyük bir lobi gücü oluşturalım. Bursa'ya hep birlikte sahip çıkalım. Ankara'nın iş, siyaset ve kültür yaşamında etki sahibi birçok hemşerimiz var. Aslında bu, önemli bir lobi gücüne işaret ediyor. Gücümüzü harekete geçirerek, Bursa'nın devlet desteklerinden daha çok pay almasını sağlayabiliriz. Bu durum, çok daha çeşitli hizmetlerin kapısını açacaktır. Mevcut projelerin daha kısa sürede tamamlanmasını sağlayacaktır" dedi.

Yunuseli Havaalanı işler hale geliyor

Bursa'nın aynı zamanda turizm şehri olduğuna değinen Başkan Altepe, önümüzdeki dönemde turizm yatırımlarına ağırlık vereceklerini ifade etti. Bu kapsamda Yunuseli Havaalanı'nın işler duruma gelebilmesi için harekete geçtiklerini belirten Başkan Altepe, havaalanı projesinin işadamı Hüseyin Özdilek tarafından üstlenildiğini ifade etti. Proje kapsamında kule inşaatı, yer binasının yapımı ile bazı altyapı hizmetleri için gerekli olan ihtiyaç kalemlerinin yerine getirileceğini belirten Başkan Altepe, "Değerli işadamımız Hüseyin Özdilek'e teşekkür ediyorum. Bursa hepimizin. İşadamlarımızın duyarlılığı Bursa'nın kazanması anlamına geliyor. Yine aynı şekilde yatırımlarıyla Bursa'ya değer katan işadamlarımız Faik Çelik, Hüseyin Durmaz, BTSO ve daha pek çok Bursa aşığı işadamımız, unutulmaz hizmetlerde bulunuyorlar. Yine Bursa Fan Kulüp başta olmak üzere Bursa'nın kültürel ve sosyal yaşamına katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. Ancak ben yine de bütün bu olumlu örneklere rağmen, kentlilik bilincinin gelişmesi yolunda atılacak daha çok adımın bulunduğuna inanıyorum" dedi.

Bursa Fan Kulüp Başkanı Ali Ademoğlu da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleriyle Bursa'ya değer kattığını vurguladı. Başkan Altepe'nin Bursa için çok önemli projeler gerçekleştirdiğini vurgulayan Ademoğlu, "Bir hizmet sevdalısı olarak gördüğümüz Başkanımızı yürekten tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyemizin, ulaşımdan turizme kadar Bursa'nın marka değerini yükselten hizmetlerini destekliyoruz" dedi.

Bursa Fan Kulüp'ün 15. Olağanüstü Genel Kurulu'na Başkan Altepe'nin yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Önder Matlı, Mustafa Öztürk ile işadamları katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Altepe'den 'Lobi' Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement