Başkan Atalay: Geleneği Yerine Getirdik - Son Dakika
Güncel

Başkan Atalay: Geleneği Yerine Getirdik

Başkan Atalay: Geleneği Yerine Getirdik

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde Belediye Başkanı Ak Partili Yücel Atalay, tayini çıkan Kaymakam Kamuran Taşbilek için SİT alanına yapıldığı gerekçesiyle üç kez mühürlenen Eski Bademli Köyü'ndeki Masi Hotel'de veda yemeği düzenlemesiyle ilgili...

25.08.2013 17:36

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde Belediye Başkanı Ak Partili Yücel Atalay, tayini çıkan Kaymakam Kamuran Taşbilek için SİT alanına yapıldığı gerekçesiyle üç kez mühürlenen Eski Bademli Köyü'ndeki Masi Hotel'de veda yemeği düzenlemesiyle ilgili olarak, "Biz bir geleneği yerine getirdik" dedi.

Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne tayin edilen Gökçeada Kaymakamı Kamuran Taşbilek için geçen 16 Ağustos akşamı veda yemeği düzenledi. Ancak Başkan Atalay'ın, veda yemeği için belediye olarak daha önce üç kez mühürledikleri ve SİT alanı üzerine yapıldığı belirtilen Masi Hotel'i seçmesi eleştiri konusu oldu. Başkan Yücel Atalay, otelle ilgili hukuki sorunlar bulunduğunu ve sahibinin mahkeme kararı için Danıştay'a başvuru yaptığını, bunun sonucunun beklendiğini ifade etti.

Başkan Atalay, eleştirilere yönelik ise, "Bizim buralarda üst düzey bir yönetici tayin olduğunda onun onuruna veda yemeği verilir. Kaymakamımızın tayini çıkınca belediye başkanı olarak ben de veda yemeği düzenledim. Kalabalık bir uğurlama olacağı için de İlçede 250 kişi kapasiteli restoranı bulunan tek tesis olan Masi Hotel'i tercih ettik. Bir geleneği yerine getirmiş olduk. Otelle ilgili yargı süreci devam ediyor. Yargının vereceği karara göre biz de üzerimize düşeni yaparız" diye konuştu.

HERKES YEMEK VEREBİLİR VE KONAKLAYABİLİR

Masi Hotel'in sahibi Fazlı Yıldırım ise, otelinin iskan ve işletme ruhsatı bulunduğunu ve faal durumda olduğunu belirtip, "Dileyen herkes bu otelde konaklayabilir veya yemek verebilir. Bundan daha doğal bir durum olamaz. Otelle ilgili iddialara gelince, yapımı sırasında bazı işlemler hatalı bulunarak mühürleme yapılmıştı. Biz de plan tadilatı yaparak ve eksikleri tamamlayarak durumu düzeltme yoluna gittik. Olay bundan ibaret. Danıştay'daki davamız otelin kendisiyle ilgili değil. Arazinin SİT alanı olduğu yönünde şikayetler oldu. Mahkeme sürecinde ben de arazinin SİT alanı olmadığı yönünde itirazda bulundum. Şimdi Danıştay'ın vereceği kararı bekliyoruz" dedi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Atalay: Geleneği Yerine Getirdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement