Başkan Bakırcı Dağcıları Yolcu Etti - Son Dakika
Güncel

Başkan Bakırcı Dağcıları Yolcu Etti

Başkan Bakırcı Dağcıları Yolcu Etti

Halil Bakırcı Kaçkar Dağlarına yapılacak olan zafer tırmanışının açılış programına katılarak dağcıları yalnız bırakmadı.

28.08.2012 14:58

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Kaçkar Dağlarına yapılacak olan zafer tırmanışının açılış programına katılarak dağcıları yalnız bırakmadı.

Rize Belediyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonunun düzenlemiş olduğu " 13. Uluslar arası Zafer Haftası Kaçkar Dağı Tırmanışı" açılış programı Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Yurt içi ve yurt dışından 150 ye yakın dağcı sporcunun katıldığı programda, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program konuşmalarla devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca; Türkiye Dağcılık Federasyonunun görevi sadece dağlara tırmanmak değil, diğer bir anlamda Ülkenin tanıtımını sağlamak ve gittiğimiz bölgelerde iç turizmin gelişimine katkı sağlamaktır. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Rize Belediyesiyle ortaklaşa yapmış olduğumuz bu organizasyonda bizlere desteğini esirgemeyen Rize Belediyesi, Gençlik ve Spor Rize İl Müdürlüğü ve ilimizde bulunan farklı kulüplerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Daha önce Ağrı Dağında yapmış olduğumuz 12 Zafer tırmanışının bu yıl 13' cüsünü Rize'de yapıyoruz. Ağrı Dağının dünyaya tanıtımına katkı sağladığımız gibi Kaçkar Dağlarımızı da dünyaya tanıtmaya katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Programda konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise konuşmasında; Rize Deniziyle Dağlarıyla öne çıkması gereken bir alan fakat maalesef denizimizi dağlarımızı yeterince kullanamıyoruz. Rize Belediyesi olarak Dağcılık Federasyonumuzla her yıl bir etkinlik yapıyoruz. 2004 yılında göreve başladığımda Ayder yaylamız önemli bir turizm merkezi olmasına rağmen kış aylarında kapalıydı. Rize Belediyesi ve Ardeşen Belediyesi olarak biz Ayderimize sahip çıktık ve şimdi günümüzde Ayder de konaklama alanlarının bol olmasına rağmen yer bulamıyoruz. Deniz ve Dağ Turizminde Karadeniz bölgesi gelişmeye müsait bir yerdir.

Ovitimiz Nisan Ayına Kadar Kayak Yapılabilecek Bir Yer.

Sözlerine Ovitle devam eden Bakırcı; Ovit Nisan ayına kadar kayak yapılabilecek bir yer. İnşallah Ovit Tüneli hizmete açıldıktan sonra Ovite bir Turizm merkezi kurulur ve insanlarımız yılın 5 ayı kış Turizmini Ovitte yaşarlar. Dağcılarımız sayesinde bizde bu gibi bölgelerimizi dünyaya tanıtıyoruz. Bu organizasyonda asıl yükü Rize Valiliğimiz çekiyor. Vermiş oldukları destekten ötürü Rize Valiliğimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Bakırcı Dağcıları Yolcu Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement