Başkan Savaş’tan Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajı - Son Dakika
Güncel

Başkan Savaş’tan Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajı

Başkan Savaş’tan Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajı

Antakya Belediye Başkanı Savaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 96.Yıldönümü Nedeniyle Bir Mesaj Yayımladı.

17.03.2011 16:12  Güncelleme: 16:13

Antakya belediye başkanı savaş, 18 mart şehitleri anma günü ve çanakkale zaferi'nin 96.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferi'nin, şanlı tarihimizi taçlandıran olaylar arasında müstesna bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Savaş mesajında şunları belirtti;

"Çanakkale Savaşı, Türk Milleti'nin tarih boyunca karşılaştığı en büyük ve en zorlu sınavlardan biridir.

Müslüman Türk varlığını yer yüzünden silmeyi amaç edinen zihniyet, Çanakkale boğazından geçerek İstanbul'u ele geçirmek suretiyle ülkemizi parçalamak, aziz milletimizi esir etmek amacıyla 1914 yılı Kasım ayında Osmanlı Devleti'ne savaş ilan etti. Bir yılı aşkın süre devam eden Çanakkale Savaşları sonunda büyük milletimiz düşmanlara karşı tarihte emsaline az rastlanan büyük bir zafer kazanmış, vatan sevgisi ve iman gücünün maddi üstünlükten daha önemli olduğunu dünyaya ispat etmiştir.

Çanakkale'de yaşananlar, vatan sevgisinin ve milli değerlere bağlılığın güzel bir örneğidir. Şehitlik mü'min için yüce mertebedir. Nitekim Yüce Rabbimiz Ali İmran Suresi 169.ayetinde şöyle buyurmaktadır. "Allah yolunda öldürülenleri öldüler sanmayın; bilakis onlar diridirler, Rableri katında rızıklanmaktadırlar. Sevgili peygamberimizde, "Cennete giren hiçbir kimse, yeryüzündeki bütün şeyler kendisinin olsa bile dünyaya geri dönmek istemez. Sadece şehit, gördüğü itibar ve ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönmeyi ve defalarca ölmeyi ister" buyurmuşlardır.

Ecdadımızın yüce değerler uğruna fedakârlıklar göstermesinin temelinde bu inanç bulunmaktadır. Milletimizin bekası, işte bu ruhta yetişmiş nesillere sahip olmakla mümkündü. Bunun için çocuklarımıza Çanakkale Destanı'nı ve ardındaki ruhu anlatmalı, aziz vatanımızın ve yüce değerlerimizin kıymetini öğretmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Milleti'ne bu büyük zaferi kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları Şad olsun."

Yaşlılar Haftası Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayımlayan Başkan Savaş;

Yaşlılarımızın Hayatını Kolaylaştırmak Hepimizin Toplumsal Görevidir

Yaşlılar Haftası münasebetiyle Sosyal Hizmetler İl Müdür vekili Yılmaz Balaman, Huzurevi Müdürü Necmettin Türkmen, Huzurevi Yaşlıları Destekleme Derneği Başkanı Nazime Emir ve yönetim kurulu üyeleri ile Huzurevi sakinlerinden oluşan heyet Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş'ı ziyaret etti.

Heyet adına ziyarette konuşan Huzurevi Yaşlıları Destekleme Derneği Başkanı Nazime Emir, Huzurevi'nde yaşlılarımıza daha iyi yaşam şartları sunma adına oturma bankı, kamelya ve fitnes spor aletleri gibi eksiklikler konusunda Belediye Başkanı Savaş'tan destek talep etti. Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaşlılarımızın yaşam şartlarını iyileştirecek bu talepleri memnuniyetle karşılayacaklarını ve kurum olarak bu konuda her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ziyarette yaptığı konuşmada, Türk insanının yaşlısına karşı daha hoşgörülü ve daha saygılı olduğunu ifade ederek, gelenek ve göreneklerin dikkate alınmadığı dünyanın birçok ülkesinde yaşanan yabancılaşmadan, ülkemizin az etkilenmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Savaş, yaşlılığın bireye olgun bir bakış açısının yanında yaşama anlam yüklemesine karşın, bedende ve ruhta oluşan değişikliklerin, yaşlı bireyin gündelik yaşamını zorlaştırdığı gibi zaman zaman da başkalarına bağımlı kıldığını ifade etti. Yaşlıların hiçbir zaman yük olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Savaş mesajına şöyle devam etti: "Yaşlı insanlarımıza saygı ve sevgiyle yaklaşılması, büyüklerimizin yaşamda kazanmış oldukları tecrübe ve bilgi birikimlerse her zaman yararlanılabilecek kaynaklardır.

Bizleri bugünlere getiren ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sağlamak oldukça önemli bir toplumsal görevdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmelerini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Antakya Belediyespor Bayan Basketbol Takımı Bandırma Deplasmanında

Türkiye Bayanlar Basketbol 2. liginde mücadele eden Antakya Belediyespor Bayan Basketbol takımı bu hafta deplasman da Bandırma Bayan Basketbol takımı ile karşı karşıya gelecek.

20 Mart Pazar günü saat 15.30'da Bandırma Şehit Mehmet Gönenç Spor Salonunda Bandırma Bayan Basketbol takımı ile mücadele verecek olan Antakya Belediyespor Bayan Basketbol takımı mutlak galibiyet için sahaya çıkacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Savaş’tan Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajı - Son Dakika


Advertisement