Başkan Tosun'dan Kırsal Mahallere İstihdam Atağı - Son Dakika
Güncel

Başkan Tosun'dan Kırsal Mahallere İstihdam Atağı

Başkan Tosun\'dan Kırsal Mahallere İstihdam Atağı

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Belediyesi ve Akar Tekstil işbirliğiyle 14 milyonluk yatırımla, 1000 kişilik istihdam projesi kapsamında kırsal mahallelere de istihdam olanağı sunmak için Körez Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu.

06.09.2018 14:29  Güncelleme: 14:28

Kula Belediyesi ve Akar Tekstil işbirliği ile 14 Milyonluk Dev Yatırımla Kula'da açılacak Tekstil Fabrikası için oluşturulacak istihdam alanına kırsal mahallelerden vatandaşları da dahil etmeyi amaçlayan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, vatandaşlara istihdam projesini anlatmak için ziyaretlere başladı. Kırsal mahallelerden gelen başvuru yoğunluğuna göre servis güzergahları oluşturulup kırsalda yaşayan vatandaşlar önce geçici süreliğine İzmir Üretim Tesisleri'nde daha sonra Kula'da açılacak Tekstil Fabrikası'nda iş başı yapacaklar. Firma yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde en çok başvurunun geldiği Körez Mahallesini ziyaret eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a, Akar Tekstil Kula İşletme Müdürü Gül Yılmaz eşlik etti. Ziyarette kriterlere uygun çalışmak isteyenlerin Kula Belediyesi Çözüm Merkezi'ne başvuru yapmaları yönünde bilgi verildi.

BAŞKAN TOSUN; "BİRLİKTE ÜRETELİM, BİRLİKTE BÜYÜYELİM"

Kula Belediyesi olarak amaçlarının Kula'dan iş için göç eden insan sayısını azaltmak olduğunu belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; " İstiyoruz ki Kulalılar doğduğu yerde doysun. Herkesin sigortalı işi olsun. Vatandaşlarımız özellikle kadınlarımız evlerini geçindirmek için senelerce yaz işlerinde hiçbir güvencesi olmadan zor şartlarda çalışmak zorunda kaldı. Bunun önüne geçmek için fırsatları değerlendirdik ve Kula'ya 1000 kişilik tekstil fabrikası açacağız. Kulamızda, şimdiye kadar 450 kişi iş sahibi oldu. Kırsal mahallelerden de tekstilde çalışmak isteyen vatandaşlarımız var. Buralardan da 500 kişiyi iş sahibi yapmayı hedefliyoruz. İstiyoruz ki Kulamız hem üretsin hem büyüsün" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Tosun'dan Kırsal Mahallere İstihdam Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement