Başkan Uzun, Somali Yardım Gemisinde - Son Dakika
Güncel

Başkan Uzun, Somali Yardım Gemisinde

Başkan Uzun, Somali Yardım Gemisinde

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Somali'ye gönderilecek gıda ve sağlık malzemeleri ile dolu

15.08.2011 20:26

Burak A. adlı yük gemisini Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte gezdi.

Ambarlı limanında demirli olan ve içerisinde 5 bin ton gıda ile sağlık malzemelerinin bulunacağı Burak A. isimli gemiye Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Başkan Yusuf Uzun'un katılımları ile ilk yardımlar yüklenmeye başlandı. Törene ayrıca İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Sorumlusu Prof. Dr. Sefa Saygılı ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

3 gün boyunca Ambarlı Limanı'nda demirli olacak ve 10 günde Somali'ye ulaşacak olan yardımları yerinde inceleyen Başkan Uzun, Kızılay yetkililerinden de yardımlarla ilgili bilgi aldı. Şu ana kadar 150 milyon TL'nin toplandığı yardımlara Beylikdüzü Belediyesi'nin de Ramazan etkinliklerinin yapıldığı alanda oluşturduğu Somali'ye yardım standından gelecek olan bağışlar da toplanan havuza ekleniyor.

Yardımların büyük bir hızla Somali'ye ulaştırılacağını ve bu sayede binlerce kişinin hayatının kurtulacağını belirten Başkan Yusuf Uzun, "Somali çok uzaklarda bile olsa orada yaşanan insanlık dramına asla sessiz kalamazdık. Bizim toplumumuz din, dil ırk ayırt etmeksizin her zaman vicdanı ile yaşar. Bugün bu gemi insanlık adına çok büyük bir adım atıyor. Ramazan ayını yaşadığımız bu günlerde açlığın ne demek olduğunu hepimiz daha iyi anlıyoruz. Bu yardımlar sayesinde binlerce aile açlıktan ölmekten kurtulacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Uzun, Somali Yardım Gemisinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement