Başkent "Gastronomi Günleri" ile Lezzete Doyacak - Son Dakika
Güncel

Başkent "Gastronomi Günleri" ile Lezzete Doyacak

Başkent "Gastronomi Günleri" ile Lezzete Doyacak

Başkentte, 6 21 Ocak ve 13 28 Şubat'ta düzenlenecek ''Gastronomi Günleri''nde, kahveden, çaya, zeytinyağından makarna, burger ve çikolataya kadar birçok lezzet hakkında katılımcılara bilgiler aktarılacak ve tadımlar yapılacak.

04.01.2014 12:19

Başkentte, 6-21 Ocak ve 13- 28 Şubat'ta düzenlenecek "Gastronomi Günleri"nde, kahveden, çaya, zeytinyağından makarna, burger ve çikolataya kadar birçok lezzet hakkında katılımcılara bilgiler aktarılacak ve tadımlar yapılacak.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerini sürdüremeyen başarılı çocuklar yararına Anse Mobilya Merkezince organize edilen Gastronomi Günleri'nde, katılımcılar çeşitli atölyelerde verilecek birer saatlik derslerle hem gıda ürünleri hakkında detaylı bilgi sahibi olacak hem de dünya çapında üne sahip aşçıların elinden Türk ve dünya mutfağının lezzetlerini tatma fırsatı yakalayacak.

Anse Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mobilya ve dekorasyon sektörünü içinde bulunduran merkezin, aynı zamanda sosyal sorumluluk projesine destek vermek için çalışma başlattığını söyledi.

"Gönülden güç doğar" sloganıyla başlatılan etkinlik çerçevesinde  ziyaretçilerin dünya lezzetleri hakkında bilgi sahibi olabileceğini anlatan Coşkun, projenin asıl hedefinin maddi gücü olmayan çocukların eğitimlerini sürdürebilmelerine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

"Gastronomi Günleri'nde kahve atölyesinde, Türk kahvesinden espressoya, cappucinodan americanoya, aromalı kahvelerden filtre kahve seçeneklerine kadar pek çok biçimde sunulan kahvelerle "kahve tadım etkinliği" düzenlenecek.

İtalyan mutfağında makarnanın yapımı anlatılacak. Zeytinyağı atölyesinde farklı zeytinyağları tadılacak, zeytinyağı çeşitleri hakkında bilgi verilecek. Burger atölyesinde, evde gurme burgerler hazırlamanın inceliklerini gösterecek. Kahvaltının olmazsa olmazı çayın geniş dünyası ve  çeşitleri keşfedilecek.

Katılımcılar ayrıca ihtiyaç sahibi öğrenciler için de bağışta bulunabilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkent 'Gastronomi Günleri' ile Lezzete Doyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement