Bateristin Katil Zanlıları Yargıç Önünde - Son Dakika
Güncel

Bateristin Katil Zanlıları Yargıç Önünde

Bateristin Katil Zanlıları Yargıç Önünde

İzmir'in Balçova İlçesi'nde, daha önce garsonlarıyla tartıştıkları bir türkü bara tekrar gelip rastgele ateş ederek, olayla ilgisi bulunmayan baterist Talip Regaip Vatansever'in ölümüne neden oldukları iddiasıyla tutuklanıp, haklarında ömür boyu...

09.05.2013 19:32

İzmir'in Balçova İlçesi'nde, daha önce garsonlarıyla tartıştıkları bir türkü bara tekrar gelip rastgele ateş ederek, olayla ilgisi bulunmayan baterist Talip Regaip Vatansever'in ölümüne neden oldukları iddiasıyla tutuklanıp, haklarında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklar C.Ç., E.K., E.E. ve S.D.'nin yargılanmasına başlandı.

Olay, geçen yıl 22 Ağustos'ta saat 02.00 sıralarında, Bahçelerarası Mahallesi 1440/4 Sokak'taki türkü barda meydana geldi. Olay tarihinden yaklaşık bir hafta önce türkü barda eğlenen kişiler, burada yanlarında bulunan kız arkadaşlarına baktıkları gerekçesiyle başka bir masadaki müşterilerle tartıştı. Tartışmaya müdahale eden garsonlar, 3 kişiyi ikinci tartışmanın ardından türkü bardan uzaklaştırdı.

Olaydan yaklaşık bir hafta sonra aynı bara gelen 4 kişi, bu kez tabancayla hem işyerinin içerisinde, hem de dışarıda rasgele ateş etti. Bu sırada, olayla ilgili olmayan ve kurşunlardan kaçmaya çalışan baterist Talip Regaip Vatansever, başına isabet eden kurşunla can verdi. Olayın ardından araştırma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlıları olarak C.Ç., E.K., E.E. ve S.D.'yi yakaladı. Tutuklanan sanıklar hakkında savcının soruşturmasını tamamlanmasının ardından, ağır ceza mahkemesinde müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, haklarında ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanıklar C.Ç., E.K., E.E. ve S.D., Vatansever ailesinin avukatı Hatice Pınar Büyükçınar ile sanıkların avukatları katıldı. İfade veren sanıklardan E.K., olaydan üç gün önce aynı barda çalışan garson Hasan Gül ile tartışma yaşadıklarını anlattı. Kavganın ardından işyeri sahibini aradığını söyleyen E.K, "Bana Hasan Gül'ü işten çıkarttığını söylemişti. Olayın yaşandığı gün bara arkadaşım C.Ç. ile birlikte tekrar gittiğimizde, Hasan Gül'ün hala çalıştığını gördüm. Diğer garsonlara rica ederek Hasan Gül ile konuşmak istediğimi söyledi. Bir türlü gelmeyen Gül'ü kapıda taksiyle yolcu uğurlarken gördüm. Bir süre sonra kapıda ne taksi vardı ne de kendisi. Benimle dalga geçildiğini düşündüğüm için belimdeki silahı çıkardım ve 3-4 el havaya ateş ettim. Merdivenden aşağı inerken korktuğum için bir el daha havaya ateş ettim. Otoparka geldiğimizde arkadaşım C.K'nin otomobilinin önünde başka bir otomobil olduğunu gördüm. "Bu araba kimin' derken silah birden ateş aldı. Daha sonra taksiyle kaçarak uzaklaştım" dedi.

Olay sırasında ölen Talip Regaip Vatansever'i görmediğini öne süren E.K., "Kendisini daha önceden hiç tanımıyorum ve herhangi bir husumetim söz konusu değil. Olayda öldüğünü de sonradan öğrendim. Tüm ailesinden özür diliyorum. Vicdan azabı çekiyorum" diye konuştu.

İfade veren diğer sanıklar da savunmalarında E.K.'nın Hasan Gül ile olaydan birkaç gün önce yaşadığı tartışmadan haberdar olmadıklarını belirterek, olay günü plansız bir şekilde bir araya geldiklerini anlattı. Zanlı E.K.'nin bir anda silahıyla sağa sola ateş ettiğini anlatan sanıklar yaşanan olayın ardından birbirlerinden farklı yönlere kaçarak uzaklaştıklarını ve bir saat sonra tekrar biraraya geldiklerini söyledi. Sanıklar, Vatansever'in ölümünden ise sabaha karşı haberdar olduklarını öne sürdü.

Vatansever'in annesi Pakize Vatansever ile babası İlyas Vatansever, sanıkların cezalandırılmasını isterken, işyeri sahibi Mehmet Fırat ile garsonlar ise şikayetçi olmadı. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

MÜZİSYEN ARKADAŞLARINDAN AÇIKLAMA

Talip Regaip Vatansever'in müzisyen arkadaşları ve ailesi, İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Vatansever'in annesi Pakize Vatansever ile babası İlyas Vatansever'in de katıldığı basın açıklamasını grup adına İzmir Müzisyenler Derneği Başkan Yardımcısı Çiğdem Taş yaptı. Talip Regaip Vatansever'in hiç ilgisi olmayan bir tartışmanın sonucunda maganda kurşunuyla yaşamını yitirdiğini belirten Taş, "Biz müzik yapmak istiyoruz. Parçası olmadığımız kavgaların, pazarlıkların maşası ya da kurbanı olmak istemiyoruz. İşletme sahipleri bu konuda üzerine düşeni bir an önce yapmalıdır" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bateristin Katil Zanlıları Yargıç Önünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement