Batı Şeria'da, "Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını" protesto etmek isteyen Filistinli göstericilere İsrail askerlerinin müdahale ettiği ve gaz kapsülünün isabet ettiği 1 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele için Halk Komitesi'nden yapılan açıklamada, Ramallah'ın batısında düzenlenen gösterilere İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve tazyikli su ile müdahale ettiği, atılan gaz kapsülünün isabet ettiği 1 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.
Batı Şeria'nın Nalin, Nebi Salih, Kefer Kaddum ve El-Masere beldelerinde düzenlenen gösterilere, İsrail askerlerinin müdahalesi sırasında onlarca kişinin atılan gazdan etkilendiğine ve zor anlar yaşadığına işaret edilen açıklamada, Filistinlilerin de İsrail askerlerine taş atarak karşılık verdiği ifade edildi.
Filistinliler, her cuma, İsrail'in Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini ve ayrım duvarını protesto amacıyla gösteriler düzenliyor. - Ramallah
Son Dakika › Güncel › Batı Şeria'daki Gösterilere Müdahale - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.