Batman'da Gençler Kültür ve Turizm'de Eğitim İçin Toplandı - Son Dakika
Güncel

Batman'da Gençler Kültür ve Turizm'de Eğitim İçin Toplandı

Batman\'da Gençler Kültür ve Turizm\'de Eğitim İçin Toplandı

Bölgede olayların durmak bilmediği bir dönemde Batman'da ise gençler 'Meslek Danışmanlığı Semineri' Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ndeki Şube Kütüphanesinde bir araya geldi.

17.12.2015 16:29  Güncelleme: 16:30

Aralarında Kültür ve Turizm Müdürü, Doktor, Avukat, Mimar ve Psikologların da yer aldığı 'Meslek tanıtım eğitimi'ni gençler can kulağıyla dinledi.

"BİZ BATMAN'I EĞİTİMLE TANITALIM"

Batman'da Kültür ve Turizm Müdürlüğü, başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Hafta içi mesai saatlerinde Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki iki kütüphaneye 700 öğrenci okumak için akın ediyor. LGS ve LYS hazırlanan öğrenciler, aralarında Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Doktor İsmail Lale, Avukat Emrah Yeni, Mimar Fikret Lale ve Uzman Psikolog Bahar Mermertaş'ın da yer aldığı 'Meslek Danışmanlığı Seminerini 'gençler can kulağıyla dinledi. Etkinliğin açılış programında konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı; "Batman'ın umut veren bir karesi de kütüphanelerimize öğrencilerin akın etmesidir. Sabah mesai başlamadan iki kütüphanemizin öğrencilerin akınını görüyoruz. Bu fotoğraf Batman'ın değişen yüzünü iyi özetliyor. Bünyemizdeki iki kütüphanede 50 bin kaynak kitap bulunmakta. Her geçen yıl kütüphanemizi kitaplarla zenginleştiriyoruz. Gençler geleceğiniz eğitimde. Hayalleriniz ve hedeflerinize ulaşmanın yolu eğitimden geçer" dedi.

EĞİTİM ŞART

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Kütüphanelere akın eden bazı öğrenciler, ödünç kitap alarak mutlu olduklarını belirterek; "Bizi yarınlara taşıyan kütüphanelerdir. Yani eğitim yuvalarıdır. Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki kütüphanelerde kendimizi evimizdeymişiz gibi rahat hissediyoruz. Kışın sıcak ve yazın serin ortamda çalışmaktan dolayı mutluyuz. Okumak için bahanemiz yok. Hedeflerimize ulaşmak için iyi bir eğitim şart olduğunu biliyoruz. Okuldan kalan zamanlarımızı kütüphanelerimizde geçirmenin sevinci içindeyiz. Kütüphanede hem ders çalışıyoruz hem de evin yolunu tutarken ödünç kitaplar alıyoruz. Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve ekibinin bizlere desteği büyük. Kurumun sıcak ortamı bizleri eğitime teşvik ediyor" diye konuştular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Batman'da Gençler Kültür ve Turizm'de Eğitim İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement