Batman'da HDP ile DBP'nin düzenlediği 'Barış için direnelim. Onurlu mücadele barış mücadelesidir' yürüyüşüne izin vermeyen polis, TOMA'larla tazyikli su sıktı.
Batman'da HDP ile DBP'nin düzenlediği 'Barış için direnelim. Onurlu mücadele barış mücadelesidir' yürüyüşüne izin vermeyen polis, TOMA'larla tazyikli su sıktı. Polisin müdahalesine sert tepki gösteren HDP Milletvekili Ali Atalan, "Yürüyüş için izin isteyeceğimiz sırada kitleye tazyikli su sıkıldı" dedi.
HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, DBP İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, kalabalık partili topluluğuyla birlikte Belediye sarayı önünde saat 20.00 sıralarında yürüyüşe geçmek istedi. Polis, izinsiz yürüyüş yapan topluluğa gaz bombası ve TOMA'larla tazyikli su sıktı. Biber gazından etkilenen HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ile bazı partililer, fenalık geçirdi. Farabim Hastanesi yetkilileri de acil hastanesi önünde biber gazının kullanmasına tepki gösterdi, bazı çocukların acil serviste rahatsızlandıklarını belirtiler.
Son Dakika › Güncel › Batman'da Polis İzinsi Yürüyüşe Tazyikli Su ve Gaz Bombasıyla Müdahale Etti - Son Dakika
