Batman'da Üzüm, Nar, Fıstık, Ceviz ve İncir Üretimine Süreç Katkısı - Son Dakika
Güncel

Batman'da Üzüm, Nar, Fıstık, Ceviz ve İncir Üretimine Süreç Katkısı

Batman\'da Üzüm, Nar, Fıstık, Ceviz ve İncir Üretimine Süreç Katkısı

Sason'un Yücebağ Beldesinin Bağımsız Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya ise, Belde de üzüm başta olmak üzere diğer ürünlerde de ciddi verim elde edildiğini söyledi.

15.09.2013 15:09

Sason'un Yücebağ Beldesinin Bağımsız Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya ise, Belde de üzüm başta olmak üzere diğer ürünlerde de ciddi verim elde edildiğini söyledi. Çözüm süreçle birlikte çiftçinin bereketli dönem yaşadığını söyleyen Belediye Başkanı Çetinkaya, "Tabiri caizse bahçelerden bereket fışkırdı. Belde de üzüm üreticisi tonlarca ürün topladı. Şimdi de bağ bozumu nedeniyle üzüm suyunu pestil ve pekmeze çeviren üretici, geceli-gündüzlü tarlasında çalışıyor. Beldemizde nereden bakarsanız bakın, 100 tona yakın tarlalardan üzüm toplanıldı"diye konuştu.

Çatışmalı dönemde kaderine terk ettikleri bahçelerine süreçle birlikte daha iyi baktıklarını ifade eden Yücebağ'lı üzüm üreticilerinden Kamuran Çetinkaya ise, "İşin doğrusu bu yıl bu ürünü beklemiyorduk. Çözüm süreci bize nefes aldırdı. Umutlandık, tarlalarımıza döndük. Son bir haftadır üzüm tarlalarımızda bağ bozumuna başladık. Sezonun son ürünlerini pekmez ve pestile dönüştürmek için ailece çalışıyoruz. Daha önce de bağdan topladığımız üzümleri Batman piyasasına ulaştırdık. Bu yıl bereketli bir mevsim geçirmenin sevincini yaşıyoruz"dedi.

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş de, Batman ve yöresinde hububatın yanı sıra yerli meyve ürününün de rekoltenin üzerinde verimin gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Çözüm sürecisinin olumlu yansıması tarlaya da yansıdı"diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da Üzüm, Nar, Fıstık, Ceviz ve İncir Üretimine Süreç Katkısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement