Batman Havaalanı Arazisi Mahkemelik Oldu - Son Dakika
Güncel

Batman Havaalanı Arazisi Mahkemelik Oldu

Batman Havaalanı Arazisi Mahkemelik Oldu

Batman Havaalanı arazisi Ermeni bir aileye ait olduğu ortaya çıktı. Ailesinden miras kaldığını söyleyen Zuart Sudjian, arazinin geri alınması için mahkemeye başvurdu.

23.02.2015 07:42  Güncelleme: 10:00

Yaklaşık 1.000 dönüm üzerine kurulu olan Batman Havaalanının bir Ermeni aileye ait olduğu öne sürüldü. Ailesinden miras kaldığını öne süren Zuart Sudjian, arazilerinin geri verilmesi için mahkemeye başvurdu.

Agos Gazetesinin haberine göre, Batman Havaalanının Diyarbakır kökenli bir Ermeni aileye olduğu iddia edildi.

Zuart Sudjian, aile kökeni Diyarbakır'a uzanan bir Ermeni. Diyarbakırlı Basmacıyan ailesinin bir ferdi olan Sudjian, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşıyor.

Ailesinden miras yoluyla kendisine kalan arazilerin, kadastro çalışmaları sırasında, devlet tarafından habersiz bir şekilde elinden alındığını öğrendi.

MAHKEME BAŞVURUYU KABUL ETTİ

Bunun üzerine Sudjian, 2012'de hukuk mücadelesine başlayarak, Diyarbakır'da ve Batman'da el konulan arazilerinin geri alınması için mahkemeye başvurdu.

Başvuruya göre Sudjian'ın Batman'daki arazilerinin üzerine de, Diyarbakır'da olduğu gibi havaalanı inşa edilmişti. Batman 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, başvuruyu kabul ederek davayı açtı.

"ERMENİ'YE AİT" DİYE KÖYLÜYE VERMEDİLER

1963 yılında, Batman Kadastro Mahkemesi, köylülerin başvurusunu reddetmiş. Mahkeme, kararında, yapılan keşif ve bilirkişi raporlarında söz konusu arazinin, 40 sene önce tagayyür eden (kaçmış ya da kaybolmuş) Ermenilerden Hazine'ye intikal ettiğini ve o zamandan beri Hazine'nin olduğunu, dava açan köylülerin tasarruflarının olmadığını kaydederek, köylülerin davasını reddetmiş. Bu karar bir anlamda arazinin kime ait olduğu konusundaki en önemli resmi belge olarak değerlendirildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Batman Havaalanı Arazisi Mahkemelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement