Baydemir: Yokluk Ve Yoksulluk Fermanını Yırtacağız - Son Dakika
Güncel

Baydemir: Yokluk Ve Yoksulluk Fermanını Yırtacağız

Baydemir: Yokluk Ve Yoksulluk Fermanını Yırtacağız

HDP Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, "Biz, yokluk ve yoksulluk fermanını yırtacağız" dedi.

23.04.2015 11:23

Şanlıurfa'nın Hlivan ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışına katılan HDP Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, Gülcan Avcı ve İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz ilçe girişinde halk tarafından karşılandı.

Konvoyla ilçe merkezine geçen Baydemir ve beraberindekiler seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. İlk önce adaylardan Gülcan Avcı Hilvanlılara seslenerek, farklılıkları kabul eden bir yenilik için bir arada olduklarını söyledi. Hilvanlılar da "Jin, Jiyan, Azadi (Kadın, Yaşam, Özgürlük)" şeklinde slogan atarken, milletvekili adaylarından Osman Baydemir, Hilvanlıları selamladı. Sağnak yağış altında konuşan Baydemir, "Bugün rahmet ve bereket yağıyor. Ama ittifakınız, kurtuluş ve özgürlüğün müjdesidir" dedi.

Haziran seçimlerinin son 30 yılın en önemli seçimi olduğunu ve gelecek 50 yılı etkileyeceğini belirten Baydemir, "Yeni bir Anayasanın oluşum sürecinde sizlerin parlamentoda olup olmayacağınızın seçimini gerçekleştiriyoruz. Onurlu bir barışın, barış ve müzakere masasının güçlü tarafının olup olup olmasını, onun tercihini yapıyorsunuz. Rabbim bu seçimde doğruyu tercih etmeyi bütün insanlara nasip etsin inşallah. Hilvan barışta, kardeşlikte, özgürlükte ittifak ederse Urfa değişimde, barışta ittifak edecektir" dedi. Baydemir şöyle devam etti: "Ortadoğu coğrafyasının tümünü kasıp kavuran bu mezhep ve etnik kimlik kavgasına, Nemrudilerin, Firavunların politikasına dur demek için 7 Haziran halkın fırsatıdır. İnancım o ki bu fırsatı Hilvan ve Urfa halkı değerlendirecektir. Bu kadar zengin bir coğrafyanın bu kadar yoksul olmasının bir tek izahı var. O da ekonomik politikalarda ayrımcılıktır. Yanlış politikalar sonucunda yoksulluğu Urfa'ya, Hilvan'a bir kader olarak dayatıyorlar. 7 Haziran'da sandık başında yokluk ve yoksulluk fermanını yırtacağız."

'BU COĞRAFYA KARANLIĞI YAŞIYOR'

Ardından Hilvan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Baydemir, bütün muhtarların bulundukları yerde rica ve çağrılarını ulaştırmalarını istedi. Kentin zenginliğine rağmen yoksulluk yaşadığına işaret eden Baydemir, şöyle konuştu: "Yol, su, altyapı, elektrik varlık içinde yokluğun sembolleri haline dönüşmüştür. Elektriği bu coğrafya üretiyor, ama bu coğrafya bir nevi karanlığı yaşıyor. Pamuğu, buğdayı, arpayı, mercimeği bu coğrafya üretiyor. Ama bu coğrafya maalesef 48 tane ile mevsimlik işçi veren bir amele pazarına dönüştürülmüş durumdadır. Bütün bunlara itiraz etmek hepimizin hem hakkı hem de ödevi değil midir? Onlar böyle gelmiş böyle gider sanıyor olabilirler. Hilvan ve Urfa artık böyle gelmiş, böyle gitmez diyecek." Muhtar toplantısının ardından Baydemir ve beraberindekiler Gevoz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Baydemir: Yokluk Ve Yoksulluk Fermanını Yırtacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement