BDP'li Gökkan: Nusaybin Kürdistan'ın Denizidir - Son Dakika
Güncel

BDP'li Gökkan: Nusaybin Kürdistan'ın Denizidir

BDP\'li Gökkan: Nusaybin Kürdistan\'ın Denizidir

BDP Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan,Mezopotamya tarihinde Nusaybin çok kültürlülük ve çok dillilikte Kürdistan'ın denizidir dedi.

18.09.2013 16:30  Güncelleme: 16:39

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde düzenlenen, 'Mezopotamya Tarihinde Nusaybin-2 Nisibin Okulu' konulu sempozyumda konuşan BDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, "Sempozyumda Kürdistan'ın dört parçasından, Türkiye'den araştırmacı, gazeteci, belediye başkanları, milletvekilleri, emekçi, barış anneleri, gençleri burada bir araya getirdik. Bizler yine halkın gücü ve özgürlük mücadelesi ile bu duruma geldik. Mezopotamya tarihinde Nusaybin nedir? Nusaybin, çok kültürlülük ve çok dillilikte Kürdistan'ın denizidir" dedi.

Nusaybin Belediyesi'nin Mitanni Kültür Merkezi'nde 'Mezopotamya Tarihinde Nusaybin-2 Nisibin Okulu' sempozyumu, Süryani Alman Ressam Şarro Malke'nin resim sergisinin açılışı ile başladı. Yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen, araştırmacı, yazar ve din adamının katıldığı sempozyum da Nusaybin'in siyasal, kültürel, coğrafik ve tarihsel yapısı ile ilgili sunumlar yapıldı. Sempozyumda açılış konuşmasını Kürtçe yapan BDP'li Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, uzun bir zamandır belediye olarak Mezopotamya tarihini üzerine çalışma yürütüklerini belirterek, şöyle dedi:

"Ben bir kere daha Mezopotamya ve Kürdistan halkının bu mücadelesi karşısında eğiliyorum. Geçmiş zamanda uluslararası, Kürdistan'ın dört parçasından, Türkiye'den araştırmacı, gazeteci, belediye başkanları, milletvekilleri, emekçi, barış anneleri, gençleri burada bir araya getirdik. Bizler yine halkın gücü ve özgürlük mücadelesi ile bu duruma geldik. Mezopotamya tarihinde Nusaybin nedir? Nusaybin, çok kültürlülük ve çok dillilikte 'Kürdistan'ın denizidir."

Gökkan, Ortadoğu'daki güçlerin Kürdistan'ın tarihini boğmak istediğini, ancak kimsenin buna gücü yetmediğini de iddia ederek, Suriye'nin Rojava olarak adlandırılan Kürt bölgesinden de Arap, Süryani, Keldani, Mihelmi, Asuri delegasyonlarının da aramızda olması istediklerini ancak yaşanan çatışmalardan dolayı bunun gerçekleşmediğini söyledi.

BDP'nin Süryani, Mardin Milletvekili Erol Dora'nın da katıldığı sempozyumda, Mezopotamya Tarihinde Nisibis Okulu'nun Tarihçesi'nin konuşulduğu ilk oturumun moderatörlüğünü Diyarbakır merkez Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş yaptı. Yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen, gazeteci ve araştırmacının katıldığı sempozyum iki gün sürecek. - Nusaybinmardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Gökkan: Nusaybin Kürdistan'ın Denizidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement