BDP'li kadınlar, Paris'te 3 PKK'lıya yönelik düzenlenen suikastin aydınlatılması için Fransa Büyükelçiliği'ne faks gönderdi. Kadınlar, Fransız Büyükelçiliği'ne yürüyerek eylem yaptı.
BDP Kadın Meclisi üyeleri, Galatasaray'da bir araya gelerek Fransa'da 3 PKK'lı kadına yönelik suikastin aydınlatılmasını istedi. Fransa Büyükelçiliği'ne faks gönderen kadınlar, "Aydınlatılmaması halinde katliamın sorumlusu olarak Fransız hükümetini göreceğimizi tekrar belirtiyoruz" dedi.
Kadınlar daha sonra Fransa Konsolosluğuna yürüdü. Yürüyüş sırasında "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganları atıldı. Burada yapılan açıklamada 8 Mart dünya kadınlar gününde yapılacak etkinlikleri, Paris'te öldürülen 3 kadına adandığı ifade edildi.
Eylem basın açıklaması ardından sona erdi. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › BDP'li Kadınlar Fransız Konsolosluğuna Yürüdü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.