BDP'liler Kalekol İnşaatına Yürüdü - Son Dakika
Son Dakika Logo

BDP'liler Kalekol İnşaatına Yürüdü

21.07.2013 19:20

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde BDP'li bir grup, inşaatı süren kalekola tepki gösterdi

Arıcak ilçesine bağlı Üçocak beldesinde yapılacak kalekolun inşaatına giden bir grup BDP'li, inşaata tepki göstererek çevredeki malzemelere zarar verdi.

Diyarbakır ve Elazığ'dan katılımla oluşan grup, Üçocak'a 7 kilometre uzaklıktaki Aşık Tepe mevkisinde yapılacak olan kalekol alanına geldi. Gruptakiler, güvenlik görevlisi ve inşaat çalışanının olmadığı alanda bulunan boş su tankını devirerek demir direklere zarar verdi.

Burada grup adına açıklama yapan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt,  6 aydır başlatılan bir çözüm süreci olduğunu, bu dönemde yapılacak yeni karakolların sürecin ruhuna ters düştüğünü ileri sürdü.

BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik ise karakol yerine, fabrika, hastane ve yol yapılmasını istediklerini söyledi.

Açıklamaların ardından grup dağıldı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BDP'liler Kalekol İnşaatına Yürüdü - Son Dakika


Advertisement