Bebka 4. Kalkınma Kurulu Toplantısı Eskişehir’de Yapıldı. - Son Dakika
Güncel

Bebka 4. Kalkınma Kurulu Toplantısı Eskişehir’de Yapıldı.

Bebka 4. Kalkınma Kurulu Toplantısı Eskişehir’de Yapıldı.

Çalışma gruplarının görüşülen konularda yaptığı sunumların ardından akşam yemeği ile kalkınma kurulu toplantısı sona erdi.

11.05.2011 10:39

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın bölgesinde sürdürebilir kalkınmayı hızlandırmak ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, yerel düzeyde işbirlikleri geliştirip koordinasyon sağlayarak bölgesel kalkınmayı planlamak, yönlendirmek ve desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği BEBKA Kalkınma Kurulu Toplantısı, 6 Mayıs 2011 tarihinde Eskişehir Anemon Otel'de yapıldı.

Dördüncüsü düzenlenen toplantıya Eskişehir Vali Yardımcısı Nurettin Yücel, Kalkınma Kurulu Başkanı ve ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, BEBKA yönetim kurulu üyesi ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, BEBKA yönetim kurulu üyesi ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özünlü ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sait Cülfik başta olmak üzere Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinin kalkınma kurulu üyeleri katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Prof. Dr. Fazıl Tekin'in açılış konuşmasıyla toplantı başladı. Gündem maddelerine uygun olarak bir önceki kurulda alınan kararlara ait rapor okundu. BEBKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sait Cülfik'in, Ajansın 2010 yılı faaliyet raporu, 2010-2013 Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı ve bölge planlama süreci ile ilgili açıklamalarının ardından BEBKA uzmanları tarafından 2011 yılı çalışma programı ve 2010 yılında verilen mali destek programı sonuçlarına ilişkin sunumlar yapıldı. Daha sonra Kalkınma Kurulu üyelerine dilek ve temennileri belirtmeleri amacıyla söz verildi. Yapılan konuşmaların ardından Kalkınma Kurulu toplantısı sabah oturumu sona erdi.

Öğleden sonra oturumu TÜBİTAK uzmanı Hande Akçe tarafından yapılan 2011-2016 Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi sunumu ile başladı. Daha sonra Kalkınma Kurulu üyeleri Sanayide Rekabetçilik, Turizm ve Kültür, Tarım ve Kırsal Kalkınma ile Sosyal Kalkınma ve İstihdam çalışma gruplarına dağıldı. Çalışma gruplarının görüşülen konularda yaptığı sunumların ardından akşam yemeği ile kalkınma kurulu toplantısı sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bebka 4. Kalkınma Kurulu Toplantısı Eskişehir’de Yapıldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement