Beden Yorgunluğuna Sebze ve Meyve - Son Dakika
Güncel

Beden Yorgunluğuna Sebze ve Meyve

Beden Yorgunluğuna Sebze ve Meyve

Uzman Diyetisyen Yeşim Çelik, beden yorgunluğu için portakal, armut, havuç, maydanoz, tere ve roka tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

08.04.2013 11:21  Güncelleme: 11:35

Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Uzman Diyetisyen Yeşim Çelik, beden yorgunluğu için portakal, kivi, elma, armut, havuç, yeşil biber, maydanoz, tere ve roka tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.

Çelik, farklı ruh hallerine göre beslenmeye ilişkin yaptığı açıklamada, gün içerisinde yaşanılan sıkıntı, yorgunluk, endişe ve mutsuzluk gibi değişik ruh hallerinin, tercih edilen yiyeceklerin çeşit ve miktarlarını da belirleyebildiğini belirterek, bu durumun iştah kaybına, çoğu zaman da yanlış ve kontrolsüz beslenmeye neden olduğunu kaydetti.

Bedenen yorgun olmanın, iştahın azalmasına ve dikkat edilmediği takdirde düşen vücut direncinin hastalıklara daha kolay yakalanılmasına sebep olacağını ifade eden Çelik, şunları aktardı:

"Böyle dönemlerde C vitamini tüketiminin özellikle artırılması gerekir. Taze meyve ve sebzeler en ideal tercihlerdir, vitamin kaybına uğramamaları için çiğ tüketilmeleri önerilir. Suyunu sıkmak hem alınan kalori miktarının artmasına hem de alınan posanın azalmasına sebep olur. Bekletilerek içilen meyve sularında vitamin kayıpları çok fazla olur. Portakal, kivi, elma, armut, havuç, yeşil biber, maydanoz, tere, roka, tercih edilmesi gereken sebze ve meyvelerdir. İçecek olarak kuşburnu ile bitkisel çaylar önerilir." - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beden Yorgunluğuna Sebze ve Meyve - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement