Belediye personeli, boş vakitlerinde sokak hayvanlarına sıcak yuva yapıyor - Son Dakika
Güncel

Belediye personeli, boş vakitlerinde sokak hayvanlarına sıcak yuva yapıyor

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli personeller, sokakta yaşayan hayvanları sıcak yuvaya kavuşturmak için gönüllü olarak yuva yapıyor.

06.02.2022 11:07  Güncelleme: 11:34

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli personeller, sokakta yaşayan hayvanları sıcak yuvaya kavuşturmak için gönüllü olarak yuva yapıyor.

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Sokak Hayvanları Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışanları, gönüllü olarak mesai saatleri dışında sokakta besledikleri hayvanları sıcak yuvaya kavuşturmak için kolları sıvadı.

Belediyenin barınakta oluşturduğu atölyede, çalışan gönüllüler yaptıkları yuvaları sokak hayvanları için çeşitli noktalara yerleştiriyor.

Kedi ve köpek evleri yapılıyor

Veteriner İşleri Müdürü Fethi Aslantaş, AA muhabirine, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın destekleriyle kentteki sokak hayvanlarını sıcak yuvaya kavuşturmak için özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Bu yıl kış aylarının diğer yıllara göre daha etkili geçtiğini, bu nedenle sokak hayvanlarının sıkıntı yaşadığını kaydeden Aslantaş, kurumda çalışan personelin talebi üzerine sokak hayvanları için yuva yapmaya başladıklarını belirtti.

"Personelimiz boş vakitlerinde atölyemizde kedi ve köpek evleri yapıyor. İlk etapta 100 yuva yapmayı hedefliyoruz." diyen Aslantaş, amaçlarının sokak hayvanları konusunda farkındalık yaratmak olduğunu aktardı.

Sokak hayvanlarına sadece barınakta bakmadıklarını sokakta bulunan hayvanları da aç ve susuz bırakmamak için gece gündüz ekiplerinin çalıştığını dile getiren Aslantaş, ağır kış aylarında hayvanların aç ve susuz kalmaması için gayret gösterdiklerini anlattı.

"Sokaktaki hayvanlar bizlere emanet"

Belediye personeli Yunus Asma da ekipte gönüllü yer aldığını, her gün sokak hayvanları için gönüllü olarak yuva yaptığını söyledi.

Sokak hayvanlarının yardımına koştuklarını anlatan Asma, arkadaşlarıyla boş zamanlarında atölyede sokak hayvanlarını yuvaya kavuşturmak için çalıştıklarını bildirdi.

Serkan Polat ise arkadaşlarıyla sokak hayvanlarına fayda sağlayacak önemli bir işe imza attıklarını aktardı.

Polat, "Yaptığımız yuvaları hayvanların yoğun olduğu yerlere bırakıyoruz. Sokaktaki hayvanlar bizlere emanet. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz nasıl bu dünyada yaşıyorsak onların da yaşama hakkı var." ifadelerini kullandı.

Belediye personeli, boş vakitlerinde sokak hayvanlarına sıcak yuva yapıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediye personeli, boş vakitlerinde sokak hayvanlarına sıcak yuva yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement