Isparta Belediyesine Haciz Şoku - Son Dakika
Güncel

Isparta Belediyesine Haciz Şoku

Isparta Belediyesine Haciz Şoku

Isparta Belediyesi, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın dönemine ait 8 milyon liralık vergi borcuna karşılık haciz şokuna uğradı.

30.12.2013 15:29  Güncelleme: 15:31

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman dönemine ait Maliye ve SGK borçlarını yapılandıran Isparta Belediyesi, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın dönemine ait 8 milyon liralık vergi borcuna karşılık haciz şokuna uğradı.

Isparta Defterdarlığı Davraz Vergi Dairesi'nden Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, Isparta Belediyesi'nin vergi borçlarına karşılık gayrimenkullerine haciz konulması istendi. Tırnak parseller dahil olmak üzere tüm gayrimenkullere haciz konulurken, belediyenin en azından tırnak parsellerdeki haciz kararını yaşanabilecek tıkanıkların önüne geçmek amacıyla kaldırmasını istediği öğrenildi.

"MANİDAR"

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın haciz için manidar nitelemesinde bulundu. Türkiye'de en iyi vergisini ödeyen, batmış bir olayın içinden çıkan aynı zamanda belediyeyi çok iyi karlandıran devletine en çok vergi ödeyen ve yardım eden bir belediye olduklarını kaydeden Günaydın, şöyle konuştu: "Maliye'ye bizden önce 1 milyon 139 bin lira ödemiş. Yani neredeyse borç ödenmemiş. Biz şu ana kadar ne ödemişiz, 21 milyon lira. Sigortaya daha önce 2 milyon 226 bin lira ödenmiş. Biz ne kadar ödemişiz 18 milyon lira. Emekli Sandığına tamamen borçlanılmış, cüzi bir para ödenmiş. Biz 12 milyon lira ödemişiz. TEDAŞ'a o zaman içerisinde bir kuruş yine ödenmemiş. Bugün bizim 700 bin lira bir ayda elektrik sarfiyatımız var."

TEDAŞ'a 24 milyon lira ödediklerini anlatan Günaydın, şunları söyledi: "Yapılandırmadan her ay 2 milyon liraya yakın para ödüyoruz. Bugün 19'uncu taksidi ödedik. Yüzde yüzü eski borçlardan oluşuyor. Şu ana kadar Isparta Belediyesi yapılandırmaları saymadığımız halde 75 milyon lira devletine para ödemiş. Daha önce 3 milyon lira ödenmemiş. Esnafa 6 milyon lira borcu göreve geldiğimiz ilk 45 günde ödedik. Böyle para ödeyen bir belediye 150 milyon lira borcun altından kalkan belediye var mı acaba?"

"MAAŞLAR HİÇ AKSAMADI"

Arada bir sıkıştıkları süreçlerin olduğunu anlatan Belediye Başkanı Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun dışında belediye tıkır tıkır yürüyor. Elbette Maliye'ye ara sıra ödeyemediğimiz borçlarımız da var. Neden? Eski borçları ödeyeceğiz derken yeni borçların kısmi ödeme yapıldığı ara oldu. Örneğin Maliye'ye o gün 600 bin lira para ödenecekse 300'ünü ödemişiz, 300'ü öbür aya sarkmış. Belediyemizde bin 500 kişi çalışıyor. Bugüne kadar bir saat, bir gün belediyenin maaşları aksamamıştır. İşçilerimize bugüne kadar ciddi anlamda 3 kere zam yaptık. Daha önce geriye çevrilme, işçilerinin paralarını düşürme şekline çevrilmiş bir belediyeyi zam verir hale getirdik. Türkiye şartlarına göre en iyi maaşı ve en iyi ücreti Isparta Belediyesi ödemiş oluyor."

Belediyeyi bu kadar ödeme yaptıktan sonra borcu var diye seçime 3 ay kala icraya vermenin doğru olmadığını belirten Başkan Günaydın, sözlerine şöyle devam etti: "mesela 10 kuruş borcun varsa bin kuruş malımızı icraya vermeye kalkmaları hoş değil. Böyle bir başarılı Isparta Belediyesi'ni zayıflatma imkanını görme amacı var mı diye sorarsak var elbette. Isparta Belediyesi, bir 100 lirayı ödedi ise 5 lirası kaldıysa onu da öder."

"BELEDİYEYİ ALDIĞIMIZDA EN FAKİR BELEDİYEYDİ"

Önceki belediye yönetimini eleştiren Günaydın, "Niye o zaman onlara icra gelmedi? Niye seçime 10 dakika kala böyle bir şey yapıyorsunuz?" diye sordu. Şu an yüzlerce araziyi okullara, camilere, eğitim olaylarına, kamu kuruluşlarına verdiklerini anlatan Günaydın, sözlerini şöyle tamamladı: "4-5 arazimizin de paralarının alınması gerektiği ortaya çıktı. Bu arada da Maliye ile görüştük. Bu geri kalan borçları da şu miktarda takas yapın. Çünkü İstanbul'da bazı belediyelere camilerin bile verdiği yerin parasını ödüyorsunuz, biz de bir kaç tane çok önemli büyük arsalarımız var. Bunların da bu borca karşılık bu arsalarımızı size verelim dedik. Çünkü kamu yararına 24 yıllığına vereceğimize tapusunu verelim dedik. Çalışmalar sürüyor tabi eğer yetişirse bu icrayı yapamayacaklar. Böyle bir çalışma yapılırken de bunun yapılması gerçekten manidardır. Ama hiç problem değil Isparta Belediyesi'ni teslim aldığımız zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin en fakir belediyesiydi. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin en zengin belediyeleri arasına girdiğimizi de bu icra karşılığında bunu da ifade etmek istiyorum. Isparta Belediyesi'nin içinde hırsızlık, namussuzluk, adam kayırma, yok etme, gasp etme programı yok. Bunlar geçmişte yaşanan olaylar. Vizyonla, projeyle, işle, akılla zekayla, çalışmakla, çalışkanlıkla, dürüstlükle yürütüldüğü zaman Isparta Belediyesi böyle oluyor." - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Isparta Belediyesine Haciz Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement