Belediyedeki Norm Fazlaları Karakollar Ve Okullara Gönderilecek - Son Dakika
Güncel

Belediyedeki Norm Fazlaları Karakollar Ve Okullara Gönderilecek

Belediyedeki Norm Fazlaları Karakollar Ve Okullara Gönderilecek

Bakan Ömer Dinçer, Belediyelerin Yükünü Oluşturan Norm Kadrosu İşçilerin Askeri Karakollara ve Okullara Hizmetli Olarak Gönderilmesi İçin Bir Çalışma Başlattıklarını Söyledi.

27.11.2010 01:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'daki temaslarının ardından Mardin'e geçen Çalışam ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, belediyelerin yükünü oluşturan norm kadrosu işçilerin askeri karakollara ve okullara hizmetli olarak gönderilmesi için bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Mardin Valisi Hasan Duruer'i ziyaret eden Bakan Dinçer, kentin sorunları hakkında validen brifing aldı. Daha sonra belediyeye geçen Dinçer'e Ak Partili Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, gümüş bir isimlik hediye etti. Bakan Dinçer burada gazetecilere yaptığı açıklamada belediyelere yaptıkları hizmetler arasında hiçbir ayrım gözetmediklerini belirterek, belediyelerin yükünü oluşturan norm kadrosu işçiler konusunda yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Dinçer, belediyelerin norm fazlası işçilerini, askeri karakol ve okullara hizmetli olarak görevlendirmek üzere bir yasa hazırladıklarını söyledi. Dinçer, şöyle dedi:

" Ellerinde ihtiyaç duyduklarından fazla bizim ifademizle norm fazlasından fazla çalışan kadrolu işçisi olan belediyelerimizde şehirlerindeki nüfusun düşmesinden dolayı işçilerinin ücretlerini ödemekte zorlanıyorlar. Çünkü İller Bankası'ndan aldıkları gelirleri düşmüş oluyor. Biz bu belediyelerin sorunlarını çözebilmek için şöyle bir çalışma başlattık. Norm kadrosunda daha fazla elemanı olan belediyeler o elemanlarını ildeki diğer kamu kurumlarına aktaracağız. Bu kanun yakında meclise gelmek üzere muhtemelen yılbaşından itibaren belediyelerin ve özel idarelerin ellerindeki fazla ihtiyaçların tespiti ile ve aynı ilde Milli Eğitim Bakanlığı okullarına temizlik yapmak üzere veya oranın ihtiyaçlarını karşılamak üzere veya karakollara hizmetli olarak görevlendirilecek. Böylece hem belediyeler bu fazla yükten kurtulacak, fazla ödemelerden kurtulmuş olacaklar. Hem de okullarımızın ve karakollarımızı hizmetli ihtiyaçlarına formül bulmuş olacağız"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediyedeki Norm Fazlaları Karakollar Ve Okullara Gönderilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement