Bergama Belediyesi ile çok özel ve anlamlı bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Şahin, "Bergama'nın kökeninde müzik var, taşı kaldırıyorsunuz yetenekli müzisyen çıkıyor" dedi.
"Bergama Kolektif Hayal Gücü Müzik Merkezi" projesinin kendisini çok heyecanlandıran bir çalışma olduğunu ifade eden Timuçin Şahin, bu projenin çok yönlü bir proje olduğunu belirterek, "Ses, sanat ve doğa duyarlılığı olan herkesin bu projede yer almasını gönülden istiyorum. Bu projede birbiriyle ilintili dört tane ünite yer alıyor. Dokuz tane eğitmenimiz dönüşümlü olarak Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'ne gelip gidecekler. Reggie Washington, Ben Van Gelder, Owen Hart Jr, Joris Teepe ve Ali Perret gibi ; performans, beste ve müzik eğitimi alanında söz sahibi olan eğitmenlerle çalışma imkanı bulmaları müzisyenler için oldukça önemli. Bergamalı çocukların ve yetişkinlerin müzikal ve sanat farkındalıklarını arttırmak için bu projeyi tasarladık. Sadece Bergamalılar değil yurtdışından da katılımcılarımız var" diye konuştu.
"BERGAMALI ÇOCUK MÜZİSYENLERİ KOLEKTİFİ"
"Bergamalı Çocuk Müzisyenleri Kolektifi" ile 7-14 yaş aralığındaki her çocuğun çalışmaya katılmasını sağladıklarını belirten Şahin, "Çocukları bu yaşlarda böyle güzel projelerle tanıştırmak çok önemli. Eğitimin çok önemli olduğunu her fırsatta vurguluyoruz ancak eğitim her şeyden önce bir hak. Bu projeyi neden Bergama'da gerçekleştirdiğimize dair yani büyükşehir de yapılabilecekken neden küçük bir şehri tercih ettiğimizi merak ediyorlar. Bu bana göre yanlış bir algı çünkü müzikle buluşmaya herkesin hakkı var. Hatta maalesef bu onlardan gasp edilen bir hak. Sosyal adaletsizlik ve sağlıksız politikalar nedeniyle yüksek sanata hakları olmadığına dair bir görüş ortaya çıkıyor. Müziği tartışmak, eleştirmek için illa bir eğitiminizin, paranızın olması veya belli bir zümreye ait olmanız şart değil. Biz bu proje vesilesiyle onlara hakları olan bir şeyi teslim ediyoruz aslında. Bence bu da bu projenin en önemli tarafı" dedi.
MÜZİĞE HERKESİN HAKKI VAR
BKHMM'yi neden Bergama'da gerçekleştirdikleri konusunun en çok merak edilen ve sorulan konu olduğunu dile getiren Timuçin Şahin ,"İki tane önemli nedeni var. Ben yerelde yapılan kalıcı etkinliklerin büyükşehirlerde yapılan etkinliklerden çok daha önemli olduğunu düşünüyorum artık. Her şeyi büyükşehirlerin üstüne yıkmak sanki aynı bahçeyi sulamak gibi bir şey, etrafının çöp kaldığı bir yeri oraya taşımak. Daha önce de dediğim gibi bu müziğe herkesin hakkı var. Sonuçta baktığınızda müzik bir ses ve insanların bu sese ihtiyacı var. Bu hakka sahip olmak için illa İstanbul'da veya New York'ta yaşamanıza gerek yok.
DUYARLI BİR BELEDİYE VE BAŞKANLA ÇALIŞIYORUZ
Aslında bu benim yerelde bir şey yapma isteğimden dolayı ortaya çıkan bir proje ama tabi bunu Bergama'da gerçekleştirmek de doğru frekansların oluşması. Bergama'nın çok önemli bir Belediye Başkanı var ve Belediye yönetimi çok duyarlı. Özellikle çocuklar, eğitim, sanat konularında son derece girişimciler. Onun yanında Bergama'nın kökeninde müzik var, taşı kaldırıyorsunuz yetenekli müzisyen çıkıyor. Bizim yapmamız gereken sadece buraya farklı müzik araçları getirmek. Bergamalı müzisyenlerin ve Bergamalıların olanla yetinmemesi gerekiyor. O yüzden Bergama özel bir yer ve doğru bir evlilik oldu. Projenin mantığı, idealizmi ve projeye destek veren Belediye aynı şeyleri düşünüp ve hissettiği için bunu gerçekleştirme fırsatını yakalamış olduk ve bu fırsatı iyi değerlendireceğimizi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Son Dakika › Güncel › 'BERGAMA'NIN Kökeninde Müzik Var' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?