'Beyaz Cennet'ten Barış Güvercini Uçurdular - Son Dakika
Güncel

'Beyaz Cennet'ten Barış Güvercini Uçurdular

\'Beyaz Cennet\'ten Barış Güvercini Uçurdular

Denizli Güvercinevi Derneği üyeleri, Dünya Barış Günü'nde barışa olan ihtiyaca dikkat çekmek için Pamukkale travertenlerinden güvercin uçurdu.

01.09.2013 18:55  Güncelleme: 08:00

Denizli Güvercinevi Derneği üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde barışa olan ihtiyaca dikkat çekmek için dünyaca ünlü Pamukkale travertenlerinden barış güvercinleri uçurdu. Dernek Başkanı Numan Bilgihan ve dernek üyeleri, 40 güvercini 'Beyaz cennet'ten uçurarak dünyaya barış mesajı verdi.

Denizli güvercinlerinin tanıtımı için kurulan ve güvercin sevdalılarının üye olduğu Denizli Güvercinevi Derneği, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde farklı bir etkinliğe imza attı. Dernek Başkanı Numan Bilgihan, Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hayri Ün ve dernek üyeleri, beyaz cennet Pamukkale'den barışa vurgu yapmak için güvencin uçurdu. Yetiştirdikleri güvercinleri kafesleriyle Pamukkale'ye getiren dernek üyeleri, ayakkabılarını çıkararak Pamukkale travertenlerinin açık bölümüne girip hep birlikte gökyüzüne bıraktı. Kanat çırpan 40 güvercin, beyaz travertenlerin eteklerinde renkli bir görüntü oluşturdu.

Denizli Güvercinevi Derneği Başkanı Numan Bilgihan, etkinliği 1 Eylül Barış Günü'nde dünyaya barış çağrısı yapmak için düzenlediklerini belirtip, "Dünya özellikle ülkemizin bulunduğu coğrafya her zamankinden daha fazla barışa muhtaçtır. Güvercinler aynı ortamda hiçbir kavga etmeden yaşayan nadir hayvanlardandır. Bu yüzden barışın sembolü olmayı da hak etmektedirler. Onlardan alacağımız çok büyük dersler vardır. Biz de dernek olarak dünyada sadece Denizli'de bulunan Pamukkale'den, sadece Denizli ve yöresinde yetiştirilen güvercinlerimizi uçurarak hem 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutlamak, hem de barışa olan ihtiyacımıza dikkat çekmek istedik" dedi. Etkinlik Pamukkale'yi ziyaret eden turistlerin de ilgisini çekti. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Beyaz Cennet'ten Barış Güvercini Uçurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement