Beypazarı Vatandaşın Evine Yakın Yuva Kuran Tilki Tuzakla Yakalanıyor - Son Dakika
Güncel

Beypazarı Vatandaşın Evine Yakın Yuva Kuran Tilki Tuzakla Yakalanıyor

Beypazarı Vatandaşın Evine Yakın Yuva Kuran Tilki Tuzakla Yakalanıyor

Vatandaşın evine yakın yuva kuran Tilki tuzakla yakalanıyor Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nın Sopçalan Mahallesi, Karakaye mevkiindeki mandıra yanında ağaç kümelerinin içine yuva kuran ve 7 yavrusu olduğu öğrenilen Tilki'lerin yakalanması için tuzak kuruldu.

02.08.2015 11:39

Vatandaşın evine yakın yuva kuran Tilki tuzakla yakalanıyor

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nın Sopçalan Mahallesi, Karakaye mevkiindeki mandıra yanında ağaç kümelerinin içine yuva kuran ve 7 yavrusu olduğu öğrenilen Tilki'lerin yakalanması için tuzak kuruldu. Yakalanan Tilki yavruları doğaya salıveriliyor.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Tanrısever, evine yakın yerde yuvalanan Tilki'nin üzüm bağlarına ve çevreye zarar vermesi nedeniyle küçük çocuklarını da tehlikeden korumak amacıyla Milli Parklar yetkililerini arayıyp durumu anlattıklarında yakalanması için tuzak kurulduğunu belirtti. Tanrısever; "Mandıramızın yanında yer alan ağaç yığınları içine yuva kuran ve burada yavrulayan Tilki'nin 7 yavrusunun olduğunu tesbit ettik. Tilki yavruları bağ ve bahçelerimize, üzümlere zarar vermeye başladı. Küçük çocuklarımız var. Onlara da zarar verir endişesiyle Milli Parkları aradık. Yavrular, anneden ayrılacak kadar büyüdüler. Çevrede cirit atıyorlar. Milli Park yetkilileri, yuvanın yanına tuzak kurdular. Bugün bir tanesi tuzağa yakalandı. Milli Park görevlilerine teşekkür ederiz" dedi.

Milli Park görevlisi Mehmet Çakıroğlu ise vatandaştan gelen ihbar üzerine bölgeye gittiklerini belirterek, "Anneleri yuvayı terk etmiş. Yavrular da yuvayı terk edecek kadar büyümüşler. Vatandaşın şikayeti üzerine yavruları yakalamak için tuzak kurduk. Bugün yavrunun biri tuzağa girmiş yakalanmış. Yavru Tilkiyi buradan alıp, hayatını devam ettirebileceği uygun bir bölgeye götürüp doğaya salacağız' dedi.

Yakalanan Yavru Tilki, Milli Parklar 9'uncu Bölge Müdürlüğü Beypazarı Şefliği ekipleri tarafından araca bindirilerek ormanlık bir bölgede doğaya salıverildi. Doğaya salınan yavru Tilki, tuzaktan önce çıkmak istemedi, görevlilerin tuzağı kaldırması ile fırlayan Tilki, her 15 metrede durup, görevlileri seyrederek tekrar kaçmaya başladı ve gözlerden kayboldu. Toplamda 7 olan diğer yavru Tilki'lerin de yakalanması için aynı yere tuzakların kurulup, yakalanarak doğaya salıverileceği açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beypazarı Vatandaşın Evine Yakın Yuva Kuran Tilki Tuzakla Yakalanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement