Bilecik'te Porselen Süsleme Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te Porselen Süsleme Sergisi Açıldı

Bilecik\'te Porselen Süsleme Sergisi Açıldı

BİLECİK (AA) Bozüyük ilçesinde, Türkiye Yardımsevenler Derneği Bozüyük şubesi tarafından düzenlenen ve porselen sanatçısı Ümit Tanrıkulu'nun porselen süslemelerinin yer aldığı, "Vefa" sergisi açıldı.

01.10.2016 17:04

BİLECİK (AA) Bozüyük ilçesinde, Türkiye Yardımsevenler Derneği Bozüyük şubesi tarafından düzenlenen ve porselen sanatçısı Ümit Tanrıkulu'nun porselen süslemelerinin yer aldığı, "Vefa" sergisi açıldı.

Bozüyük Metristepe Kültür Merkezi'ndeki açılışta konuşan Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, insanı insan yapan olgunun yardımlaşmak olduğunu belirterek, "Bozüyük Yardımsevenler Derneği başka işlerle ilgilenmek yerine ilçenin çocuklarıyla kendi çocukları gibi ilgileniyorlar. Bu konu herhalde insan olmanın bir gereği çünkü diğer canlılar sadece kendilerini düşünebiliyorlar. Ümit hanımın sanat eserlerinin hepsi el emeği göz nuru, Allah emeklerini daim etsin." ifadelerini kullandı.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise Yardımsevenler Derneği Bozüyük şube başkanı Nermin Nalbantoğlu'nun göstermiş olduğu mücadeleyi her zaman derneklere örnek olduğunu ifade ederek, şu bilgileri aktardı:

"Sanayici iş adamlarımıza da örnek olarak gösteriyorum. Bu derneğin onda birini yapmıyorsunuz diye eleştiriyorum. Bugün burada yıllarını bu sanat uğruna harcamış değerli hocamızın sergi açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben Bozüyüklüler adına sergiyi burada açma düşüncelerinden dolayı kendilerini bir kez daha kutluyorum. Başta derneğimizin Bozüyük şubesi olmak üzere tüm dernek yönetim kurulu ve üyelerinin çalışmalarında başarılar diliyorum."

Bozüyük Yardımsevenler Derneği Başkanı Nermin Nalbantoğlu da sergi açılışında yaptığı konuşmada, "Şimdi günden güne kirlenen yozlaşan dünyada bu gerçek bir vefa örneği. Onun için çok anlamlı bir sergi olmasının ötesinde bizim için çok anlamlı bir vefa örneği 35 yıl sonrasında. Şube olarak kendisine minnettarız. Bunlar gönül işleri fakat bazen kendinizi ifade edemediğiniz ve çok yorulduğunuz zamanlar oluyor. Bu zamanlarda Ümit Hanımla görüştük kendisi her zaman yanımızda olarak ödülünü alacağımızı söyledi ve bugün ödülünü alıyoruz. Sergimiz bizim için çok anlamlı. Bu sebeple bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bozüyük Yardımsevenler Derneği Kurucu Başkanı Ümit Tanrıkulu, hiç bir şeyi tek başına yapmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İlk sergimi eşime ithaf etmiştim. Bu sergimi 6 çocuğuma, torunlarım Edama, Denizime, Demirime ve de İrem Miram'a ithaf ediyorum.1979 senesinde arkadaşlarımla kurmuş olduğumuz Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bozüyük şubemiz, ilkeleri doğrultusunda her geçen gün daha ilerleyen çizgisi ile bugüne ulaşmıştır. Birinci sergimin adı 'göz nurlarım' idi. Bu serginin adı ise 'vefa'. Başkan Nermin hanım ve yönetim kurulunun uzakta olmama rağmen göstermiş oldukları ilgi sergimin ismini oluşturdu. Aldığınız her bir obje okumakta olan çocuklarımıza dokunacaktır."

Nalbantoğlu ve Tanrıkulu'na derneğe katkılarından dolayı ödüllerinin takdim edilmesinin ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Sergiden elde edilecek tüm gelirin Türkiye Yardımsevenler Derneği Bozüyük şubesine bağışlanacağı belirtildi.

Açılış törenine Kaymakam Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Türkiye Yardımsevenler Derneği Genel Merkez ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilecik'te Porselen Süsleme Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement