Bilgi ile İDA İşbirliği - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bilgi ile İDA İşbirliği

Bilgi ile İDA İşbirliği
16.04.2012 14:45

Bilgi Halkla İlişkiler Programı İDA işbirliği ile farklılaşıyor.

Bilgi Halkla İlişkiler Programı, İDA ile kurduğu stratejik işbirliği ile eğitimini uygulama becerileriyle zenginleştirerek, iletişimin teorik ve pratik boyutunu destekleyen dersleri müfredatına yansıtmaya devam ediyor.

Halkla İlişkiler disiplininde akademik anlamda birçok yeniliğe öncülük eden İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Lisans Programı, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) ile yaptığı stratejik eğitim işbirliği ile son sınıf öğrencilerine Halkla İlişkiler Laboratuarı dersinde iletişim ajanslarını tanıma fırsatı sağlıyor. Bu kapsamda öğrenciler, bir iletişim ajansının atmosferini soluyarak, ajans içi periyodik toplantılar, etkinlikler ve konkura hazırlanma süreci gibi farklı konularda deneyim kazanıyorlar.

İDA üyesi iletişim ajanslarının desteğiyle gerçekleştirilen "externship", stajyerlikten farklı olarak gözlem üzerine temellendiriliyor. Mentorları sayesinde sektör hakkında bilgi edinen öğrenciler, haftanın bir günü İDA üyesi ajansların bir parçası oluyorlar. Gözlem ağırlıklı olan bu programda, öğrenciler ajansın uygun bulduğu projelere destek de verebiliyorlar. Bu işbirliği, öğrencilere mezun olmadan önce okulda aldıkları teorik eğitimi uygulamada görebilme fırsatı sunuyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu, İDA işbirliği ile ilgili "İletişim fakültesi alanı gereği bir ayağı her zaman uygulamada olmak zorunda olan bir fakültedir.

Fakülte olarak hedefimiz öğrencilerimizin iletişim dünyasını yakından takip etmelerini ve oradaki uygulamaları birebir üniversite hayatı içerisinde gerçekleştirebilmelerini sağlayarak, mezun olduklarında teoriye olan yatkınlıklarının yanında pratiğe olan hakimiyetleriyle de dikkat çekmeleridir. Bu bağlamda Bilgi Üniversitesi halkla ilişkiler sektörünün önde gelen kuruluşları ile birlikte "beraber ne yapabiliriz" sloganı ile yürütmekte olduğu program ortaklıklarına İDA işbirliğini eklemiştir. Üniversitemiz, İDA ile yaptığı işbirliğiyle öğrencilerimize halkla ilişkiler disiplini üzerine pratik anlamda birçok olanak sunacak ve öğrencilerimizi kariyerlerine bir adım daha yaklaştıracaktır" dedi.

İDA Yönetim Kurulu Başkanı Figen İsbir, İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Programı ile yapılan işbirliği hakkında şunları söyledi: "İDA olarak kurulduğumuz günden bu yana hedeflerimizden bir tanesi de sektör ve akademi arasındaki ilişkiyi daha homejenize bir hale sokmaktı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler programı ile yaptığımız stratejik iş birliğiyle akademik anlamda birçok araştırma ve projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz". Ayrıca, son sınıf öğrencileri Halkla İlişkiler Laboratuarı dersinde, İstanbul temalı konu başlıkları altında İstanbul'u yeniden keşfederek, araştırmalarını gözlemleriyle birleştirip, açılan ortak blog'da paylaşıyorlar. Bu kapsamda; bir yandan her geçen gün iletişim alanında daha da önemli hale gelen dijital yazım üzerine perspektif edinen öğrenciler bir yandan ise halkla ilişkiler disiplinini iletişim ajanslarında farklı bir bakış açısıyla deneyimliyorlar.

Program öğrencilerinden Burcu Yavaş, Halkla ilişkiler Programı'nın İDA ile işbirliğinin kendilerini nasıl geliştirdiğine dair şunları söyledi: "İletişim alanında kendimizi geliştirmemiz için bizi her zaman destekleyen Bilgi Halkla İlişkiler Programı'nın, IDA ile yaptığı işbirliğini mesleki deneyim kazanmamız açısından oldukça yararlı buluyorum. Sektörü tanımamız, iletişim ajanslarında projelerin işleyiş süreçlerini anlamamız yönünde bizi aydınlatacak bu işbirliğinin, kendimi hangi alanda geliştirmek isteyeceğim açısından karar vermemde de yardımcı olacağını düşünüyorum. Son sınıf öğrencileri olarak, Halkla İlişkiler Laboratuarı dersi kapsamında hazırlayacağımız projelerimizin ilerleyiş sürecinde bize yol göstereceğini tahmin ediyorum. Bu işbirliği, İstanbul'u anlamaya ve tanıtmaya yönelik çalışmamızda İstanbul'un vapurları, kapalı çarşıları ve taksicileri gibi İstanbul'un bilmediğimiz yönlerini görmemizi sağlayan konularımız hakkında üreteceğimiz iletişim programlarını da destekleyecektir" İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler son sınıf öğrencilerinin araştırmalarını ve gözlemlerini paylaştığı blog'a http://www.bilgilaboratory.blogspot.com/ adresinden, sosyal medya mecralarına www.twitter.com/bilgi_pr ve www.facebook.com/bilgipiar adreslerinden erişilebilir.

İşbirliği çerçevesinde Externship programına destek veren ajanslar; Artı İletişim Yönetimi, Bersay İletişim Danışmanlığı, BG İletişim, BPM LOOK, Communication Partner, Effect Halkla İlişkiler ve Multimedya, Excel İletişim, Grup 7 İletişim Danışmanlığı, Leo PR/ MS&L Turkey, Lobby Uluslararası Halkla İlişkiler, Medya Evi İletişim Danışmanlığı, MPR Pazarlama Halkla İlişkiler, NPR Halkla İlişkiler İletişim, Saydam İletişim ve Etkinlik Yönetimi, Tribeca, Ünite İletişim, Zarakol Halkla İlişkiler, Zego İletişim'dir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilgi ile İDA İşbirliği - Son Dakika


Advertisement